image

Aantal gebruikers Google Chrome naar recordhoogte

dinsdag 1 september 2015, 10:54 door Redactie, 7 reacties

Het aantal mensen dat internet met Google Chrome is nog nooit zo groot geweest, zo stellen marktonderzoekers Net Applications en StatCounter. Beide marktvorsers zagen Chrome in augustus de hoogste positie ooit aantikken. Volgens StatCounter surft 56,5% van de internetpopulatie met Chrome.

Een stijging van 1,2% ten opzichte van juli. Opmerkelijk in de cijfers van StatCounter is de daling van het aantal IE-gebruikers. Volgens het meetbureau heeft IE nog slechts een aandeel van 17,5% en staat daarmee net boven Firefox, dat in augustus op 17,2% uitkwam. Net Applications hanteert een andere marktverdeling en stelt dat IE met 52,2% nog altijd de meestgebruikte browser is. Microsoft's browser verloor afgelopen maand echter 1,1%.

Chrome zag het aandeel in augustus voor de tiende maand op rij groeien en kreeg er 1,5% bij, waardoor de browser op 29,5% uitkwam. Niet eerder had de browser van Google in de statistieken van Net Applications zo'n groot aandeel. Firefox verloor 0,4% en kwam daarmee uit op 11,7%. Een jaar geleden had Mozilla's browser nog een marktaandeel van 15%.

Nederland

StatCounter heeft ook statistieken van de situatie in Nederland. Hier is Chrome ook veruit de populairste browser, met een aandeel van 45,5%. Wel heeft de browser al vier maanden op rij marktaandeel verloren. Ook IE moest terrein prijsgeven en kwam op 26,6% uit. Firefox is nog altijd de derde browser onder Nederlandse internetgebruikers met een aandeel van 17,1%. Nieuw in het overzicht is Microsoft Edge, de standaardbrowser van Windows 10. Deze browser wist in een maand tijd 2,3% marktaandeel te veroveren.

Reacties (7)
01-09-2015, 12:06 door Anoniem
"Volgens StatCounter surft 56,5% van de internetpopulatie met Chrome."

Dat is onjuist. 56,5% van de pageviews wordt door Chrome gerenderd. Dat is ook meteen het belangrijkste verschil tussen StatCounter en Net Applications. Als ik bij Net Applications 1 keer m'n kop laat zien met IE wordt ik net zo hard meegeteld als dat ik met Chrome 1000 pagina's zou bekijken, terwijl in dit geval Chrome dus veel meer gebruikt wordt.

StatCounter geeft daarom een beter beeld hoeveel een browser gebruikt wordt. Daardoor wordt mijn gebruik wel een stuk meer meegeteld als dat van m'n oma, dat dan weer wel.
01-09-2015, 12:18 door Anoniem
Hoe lang gaat Microsoft nog door met 2 browsers?... ze kunnen zich beter richten op Edge en IE dood laten bloeden
01-09-2015, 13:19 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe lang gaat Microsoft nog door met 2 browsers?... ze kunnen zich beter richten op Edge en IE dood laten bloeden

Microsoft is geen Mozilla. Ze hebben producten die gekoppeld zijn aan versies van hun operating system, en ze hebben
beloofd die operating system versies een tijd te ondersteunen.

Het is niet zoals bij Mozilla, waar ze gewoon kunnen zeggen "we hebben er geen zin meer in om Seamonkey te supporten,
schakel maar over naar ons nieuwe product Firefox".
01-09-2015, 21:01 door CrioWria - Bijgewerkt: 03-09-2015, 03:05
Vrij logisch aangezien de standaard browser onder Android gezien wordt als Chrome. Waarbij je overigens -enkel wanneer je heel goed kijkt het ziet- automatisch ingelogd wordt met jouw Google-account, uitloggen is overigens onmogelijk.

Persoonlijk heeft dat soort browsers niet mijn voorkeur.
01-09-2015, 22:42 door Anoniem
Door CrioWria: Vrij logisch aangezien de standaard browser onder Android gezien wordt als Chrome. Waarbij je overigens -enkel wanneer je heel goed kijkt het ziet- automatisch ingelogd wordt met jouw Googel-account, uitloggen is overigens onmogelijk.

Persoonlijk heeft dat soort browsers niet mijn voorkeur.

Dit heeft wel mijn voorkeur want het grote voordeel is dat je bookmarks, passwords (optioneel), browse-geschiedenis, e.d. automatisch worden gesync't met andere apparaten. Dat is erg gemakkelijk bij veel wisselen tussen apparaten.
02-09-2015, 18:18 door Anoniem
Mensen downloaden Windows 10, zien IE niet meer omdat Edge de standaardbrowser is, gaan bij Google op zoek naar Internet Explorer en zien dan een advertentie voor Chrome of zo?
03-09-2015, 03:19 door CrioWria
Door Anoniem:Dit heeft wel mijn voorkeur want het grote voordeel is dat je bookmarks, passwords (optioneel), browser-geschiedenis, e.d. automatisch worden gesync't met andere apparaten. Dat is erg gemakkelijk bij veel wisselen tussen apparaten.
Dat kan wel erg makkelijk zijn -echter jouw favorieten en wachtwoorden op servers plaatsen, in Amerika, waar jij totaal geen controle overhebt, aangezien je geen inzicht/toegang hebt tot deze gegevens- zou je mijn inziens niet moeten willen.
Daarnaast door meerdere apparaten met het zelfde account te gebruiken, krijgen ze wel een heel exact profiel van je.

Een van jouw favoriete zou maar van de slager op hoek zijn, gespecialiseerd in varkensvlees en hier een organISatie aan de macht komen, die zich toegang eigent tot jouw gegevens, en die het niet zo heeft op varkentjes eten. Heb je toch echt een probleem.
Nu roep jij natuurlijk wat een belachelijk voorbeeld, denk even aan begin van de vorige eeuw toen het geloof netjes bij de gemeente geregistreerd werd, daar was toch ook niets mis mee? Totdat..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.