image

VVD wil cameratoezicht met gezichtsherkenning in Amsterdam

dinsdag 1 september 2015, 17:09 door Redactie, 22 reacties

De VVD wil dat er in Amsterdam camera's met gezichtsherkenning komen, om zo de misdaad in de hoofdstad te bestrijden. Dit "slim cameratoezicht" moet het verschil in de strijd tegen radicalisering en georganiseerde misdaad maken, aldus VVD-raadslid Dilan Yesilgoz-Zegerius.

Ook helpen de camera's volgens haar bij het bestrijden van drugsdealers en het opsporen van overvallers. "Het is de hoogste tijd dat Amsterdam ze inzet want we hebben ze keihard nodig", zo laat ze weten. Volgens het raadslid blijkt uit onderzoek dat cameratoezicht grote toegevoegde waarde kan hebben. "Door camera’s daalt de criminaliteit en voelen Amsterdammers zich veiliger. Ook blijkt dat de overgrote meerderheid van de Amsterdammers geen enkel bezwaar tegen de aanwezigheid van camera’s heeft", zo laat ze weten. Op welke onderzoeken Yesilgoz-Zegerius doelt wordt niet duidelijk.

Volgens de VVD is de nieuwste generatie camera’s in staat gezichten te herkennen, afwijkend gedrag te registreren en kunnen ze worden gekoppeld voor het beter analyseren van data. "De beelden van deze camera’s worden heel gericht geanalyseerd door computersystemen. Dat is veel sneller, efficiënter en goedkoper waardoor we de kostbare politiecapaciteit beter kunnen inzetten", zo stelt Yesilgoz-Zegerius.

Reacties (22)
01-09-2015, 17:14 door Anoniem
Ik wil cameratoezicht met gezichtsherkenning in de woonkamers van de VVD-kamerleden en -ministers.
Het gaat maar steeds verder met de privacy aantasting, weg met die zooi.
01-09-2015, 17:45 door Anoniem
Dit "slim cameratoezicht" moet het verschil in de strijd tegen radicalisering en georganiseerde misdaad maken, aldus VVD-raadslid Dilan Yesilgoz-Zegerius. .
Ik ben benieuwd hoe. Wat moeten ze gaan detecteren, en nog belangrijker, hoe wordt er daarna ingegrepen? Door wie?

Ook helpen de camera's volgens haar bij het bestrijden van drugsdealers en het opsporen van overvallers. "Het is de hoogste tijd dat Amsterdam ze inzet want we hebben ze keihard nodig", zo laat ze weten. Volgens het raadslid blijkt uit onderzoek dat cameratoezicht grote toegevoegde waarde kan hebben. "Door camera’s daalt de criminaliteit en voelen Amsterdammers zich veiliger.

"Volgens het raadslid blijkt uit onderzoek dat cameratoezicht grote toegevoegde waarde kan hebben.". Let op: "KAN", ofwel ze is zich nu al aan het indekken. En verder een gevalletje klok en klepel? In Londen (stad met de meeste camera's) helpt het niets in het voorkomen, alleen kan in sommige gevallen achteraf beter gezien worden wat er gebeurd is, en heeel soms is iemand herkenbaar. Dus als de beelden door meerdere mensen bekeken worden.

Ofwel, als je dat in Amsterdam automatisch moet doen moeten er veel meer camera's dan in londen komen, en moeten ze van veel hogere kwaliteit zijn.

Hele simpele vraag misschien: hoe veel gaat het kosten, en hoeveel gaat het opleveren? Weegt die investering op tegen de kosten?

Oh, wacht, politici geven graag andermans geld uit, dus die afweging zal nog wel niet gemaakt zijn.

Ook blijkt dat de overgrote meerderheid van de Amsterdammers geen enkel bezwaar tegen de aanwezigheid van camera’s heeft", zo laat ze weten. Op welke onderzoeken Yesilgoz-Zegerius doelt wordt niet duidelijk..
Ben benieuwd wat de vraag is geweest. Vast niet: "we willen heel amsterdam vol hangen met camera's zodat we U de hele dag kunnen volgen. Vind U dat goed? Oh ja, er is iemand die ergens in een onderzoek gezegd heeft dat het ook tegen criminaliteit en andere enge dingen helpt"...

Volgens de VVD is de nieuwste generatie camera’s in staat gezichten te herkennen, afwijkend gedrag te registreren en kunnen ze worden gekoppeld voor het beter analyseren van data. "De beelden van deze camera’s worden heel gericht geanalyseerd door computersystemen. Dat is veel sneller, efficiënter en goedkoper waardoor we de kostbare politiecapaciteit beter kunnen inzetten", zo stelt Yesilgoz-Zegerius.

Zucht. Zeker de reclame folder van de plaatselijke cameraboer gelezen...

Q
01-09-2015, 17:49 door Anoniem
Proefbalonnetje.
Geen enkele verwijzing in haar artikel op de VVD site naar de bron van het "onderzoek" wat aangehaald wordt.
Verbazingwekkend hoe de partijen met VRIJHEID in hun naam meestal de partijen zijn met dit soort voorstellen.
Keer op keer zijn het dit soort partijen die pleiten voor meer controle van de burgers. Welke gedachtekronkel er in die z.g. liberale hoofden gemaakt wordt blijft me toch intrigeren... ;-)
01-09-2015, 18:05 door Anoniem
Dat zullen ze leuk vinden op de wallen.
01-09-2015, 18:11 door Anoniem
Het is mooi dat zij cijfers heeft die aantonen dat de criminaliteit daalt. Ik wil die dan ook wel eens zien. Tot nu toe hoor ik alleen verhalen over verschuiving van de criminaliteit. Bijvoorbeeld naar de buitenwijken of andere steden. Dat van die andere steden maakt een Amsterdams raadslid natuurlijk niet uit.

Peter
01-09-2015, 18:54 door Anoniem

en voelen Amsterdammers zich veiliger.

Er is een verschil tussen VOELEN en realiteit. Dus eigenlijk voeren ze dit in onder scheinveiligheid.
01-09-2015, 19:43 door Anoniem
VVD= Verdacht Veel Dieven, dus logisch want zoals de waard is ....
01-09-2015, 20:14 door Anoniem
Volgens de VVD is de nieuwste generatie camera’s in staat gezichten te herkennen, afwijkend gedrag te registreren

Daar heb je geen dure investeirng in camera's voor nodig. Dit soort politici (met "afwijkend gedrag") zoekt zelf wel de aandacht van de pers.
Ze moeten haar gewoon op laten nemen in een psychiatrische instelling totdat ze weer normaal kan functioneren in onze maatschappij (met wat pilletjes).
Oh, wacht . . .
01-09-2015, 23:33 door Anoniem
De meerwaarde van een dergelijk project dient ook onder ogen gezien te worden.

Het betekent een flinke investering van belastinggeld in de aanleg van nieuwe camera's, bekabeling, controlekamers, personeel, opleidingen, enzovoorts. Vergeet ook onderhoud, controle, commissies en dergelijke niet.
Daar gaat vast iemand veel rijker door worden.

En mocht het tegenvallende resultaten opleveren dan zal er vast wel iets gevonden worden wat herinvesteringen, migraties, overnames, audits, consultancy en wat al niet meer rechtvaardigt.

Maar al te vaak wordt vergeten dat geld van anderen volkomen onbelangrijk is. Het enkele wat telt, in de ogen van sommigen die vreemd genoeg nog steeds in posities van macht mogen nestelen, is de vraag hoeveel van dat geld van anderen in hun eigen zakken kan belanden.

Het gaat dan totaal niet om het toevoegen van meerwaarde. Verrijking. Nee, roofbouw. Veelvraat. Inhaligheid.

Derhalve is veel beter te begrijpen waarom er miljoenen/miljarden belastinggeld in de meest vreemdsoortige projecten worden gepompt. Dat doet er niet toe. Veel meer doet het er toe hoeveel er van afgesnoept kan worden.
Waarom 100 miljoen belastinggeld verkwisten als 200 miljoen verkwisting een procentje meer persoonlijke winst oplevert?

Hetgeen wellicht een verklaring kan zijn waarom er steeds maar weer andere bureaucratische regelgeving door de strot wordt geduwd. Nieuwe wetgeving, nieuwe regelgeving, nieuwe certificaten, nieuwe waarborgen, nieuwe procedures, nieuwe regels, enzovoorts.

Parasieten leven van het afsnoepen van het levenssap van anderen.

Geld regeert.

En ja, als anders stemmen de oplossing daarvoor zou zijn dan zouden zij zo'n machtig wapen echt niet in onze handen werpen.

Ware macht heeft de neiging al het andere te onderwerpen en maximaal uit te buiten.
De middelen die zijn opgeworpen om dat proces tegen te gaan zijn een van de eerste slachtoffers in de strijd waarbij de balans van macht de verkeerde kant doorslaat.

Leren slechts de vele lessen uit het verleden der menselijke geschiedenis.
02-09-2015, 00:17 door Anoniem
De vvd is veel te machtig.

Een totalitaire nl staat,wat vvd heet,op sociaal gebied of je privacy
worden aangepakt mede door de pvda,samen strenge wetten schrijven en invoeren,wat pas jaren later door een eventueel nieuw sociaal vriendelijker kabinet zal kunnen worden aangepast of gewijzigd.

Ik voel me juist steeds onveiliger worden door overal
camera's om mij heen te hebben.

Dit kabinet buigt alleen voor Eu-Brussel,maar
niet voor het nl volk,omdat we een te nuchter,en naief volkje
zijn,wat nauwelijks in actie komt,maar in de toekomst hopelijk wel.

http://www.privacymatters.nl/

Alles komt uit zoals ook in het al oude filmpje
heel mooi is verfilmd.

Stem voor een nieuw toekomstig kabinet voor behoud
van je privacy en protesteer.

Jack
02-09-2015, 08:34 door Anoniem
Nederlands export product !!, als de mensen het in deze proeftuin pikken, dan kun dit wereldwijd gaan exploiteren.

Toezicht bij algoritme, welk algoritme controleert het toezicht algoritme ?

De werkelijk oorzaken zoals fysieke & geestelijke armoede blijven bestaan.

Welkom bij de onuitputbare bron van inkomsten.


ZzzZzzZzz.
02-09-2015, 09:21 door Anoniem
Ach heel Londen hangt vol met camera's en de hoeveelheid materiaal kunnen ze helemaal niks mee. En stel je vind de juiste camera's en de juiste software dan kost het een vermogen aan rekenkracht om al die livestreams te analyseren, het liefst real time. Hier gaat een groep leveranciers heel gelukkig van worden, wacht is dat geen doel van de VVD?

Schijnveiligheid en enorme kosten, gaat niks opleveren. Gelukkig woon ik niet in Amsterdam.
02-09-2015, 09:44 door Anoniem
Leuk, die gezichtsherkenning, maar dat veronderstelt ten eerste dat je iedere potentiële crimineel en terrorist al in je database hebt zitten en ten tweede betekent het gegeven dat je een verdachte op straat herkent nog niet dat die persoon meteen snode plannen heeft.

Omdat je niet iedere keer dat er een verdachte op straat herkend wordt een agent erop uit kunt sturen, verandert er dus weinig aan de preventieve werking van die camera's en berust die nog steeds op het feit dat zo'n camera bewijsmateriaal levert voor de opsporings- en veroordelingsfase. Nu laat de carrièrebewuste crimineel zich daardoor wellicht afschrikken, maar een zelfmoordterrorist uiteraard niet, want die is dood als zijn aanslag lukt en heeft daarom lak aan de opsporings- en veroordelingsfase (sterker nog, een zelfmoordterrorist claimt zijn daad van tevoren en maakt zijn identiteit en motieven bekend) ...
02-09-2015, 09:55 door Anoniem
Kom via mijn werk veel in contact met ISD-ers en laten nu uitgerekend die mensen graag camera-toezicht hebben in de panden waar zij verblijven.
02-09-2015, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem: De meerwaarde van een dergelijk project dient ook onder ogen gezien te worden.

Het betekent een flinke investering van belastinggeld in de aanleg van nieuwe camera's, bekabeling, controlekamers, personeel, opleidingen, enzovoorts. Vergeet ook onderhoud, controle, commissies en dergelijke niet.
Daar gaat vast iemand veel rijker door worden.

En die stemt ook VVD!
De politici kennen hem omdat ze hem tegenkomen in dezelfde club (bij andere partijen in dezelfde kerk).
Iemand die hen verteld heeft wat er tegenwoordig allemaal kan, en daarmee meteen fijn een mogelijke order binnensleept.

Zo werkt dat ja. Bij heel veel politieke beslissingen ligt het er duimendik bovenop dat het niet in het belang van het land
is maar in het eigenbelang of het belang van het kleine groepje. Dat komt omdat we een representatieve democratie
hebben. Vroeger was dat systeem te handhaven door zorgvuldige afscherming van informatie ("onder de pet houden"),
maar in deze tijd kraakt het in zijn voegen omdat al het gekonkel vroeg of laat uitkomt en wijds bekend raakt.

Maar het pluche wordt hen wel steeds heter onder de kont... kijk maar hoe zelfs de partij die vroeger zowat opgericht
is voor het overdragen van concrete beslissingen naar die kiezer, er nu ineens tegen is als er een situatie voorligt.
02-09-2015, 10:49 door Anoniem
Door Anoniem: Dat zullen ze leuk vinden op de wallen.
Daar liepen en lopen alleen PvdA'rs.
Maar zodra je die aanspreekt op hun beleid, doen ze een Vogelaartje en lopen ze ineens sneller dan Dafne.
Voor "onze" volksvertegenwoordiging geen afwijkend gedrag.
02-09-2015, 13:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dat zullen ze leuk vinden op de wallen.
Daar liepen en lopen alleen PvdA'rs.
Maar zodra je die aanspreekt op hun beleid, doen ze een Vogelaartje en lopen ze ineens sneller dan Dafne.
Voor "onze" volksvertegenwoordiging geen afwijkend gedrag.

Inderdaad, VVDers belllen call-girls en declareren de boel :(

On-topic: Maar graag Dilan per direct opgeven voor de Big Brother Award; het verwende grachtengordel vrouwtje zonder enige historische kennis of werkethiek :(
02-09-2015, 18:10 door Anoniem
Zolang er maar geen verbod komt op realistische latex maskers .
02-09-2015, 22:20 door ph-cofi
Zouden deze camera's ook telnet open hebben staan of een bekend root ww krijgen?

https://www.security.nl/posting/441979/Lek+in+populaire+babycamera's+laat+vreemden+meekijken
03-09-2015, 00:03 door Anoniem
Er is zeker wat voor te zeggen ja. Het verlaagt kosten, verhoogt de pakkans en werkt afschrikwekkend.

Ik maak me echter wel zorgen over misbruik in de toekomst. Een tool als deze geeft overheden ongelofelijk grote macht. Je bent er in principe mee in staat om iedere burger volledig te volgen, aangezien je iedereens gezicht kan herkennen. Je zou hiermee dus kunnen weten waar iedereen is in het openbaar. Dat is technisch slechts een kleine stap.

Stem dus vooral tegen, en stem niet op de VVD. Hier kan je op het voorstel stemmen: https://argu.co/m/447
03-09-2015, 12:58 door Anoniem
Bijzonder om te zien dat alle mensen die hier reageren duidelijk de zelfde bloedgroep hebben. Een vorm van gezichtsherkenning werkt alleen wanneer er vooraf gezichten zijn ingevoerd in het systeem. Anders is er niets te herkennen lijkt me.

Neem als voorbeeld een voortvluchtige moordenaar, verkrachter of bankovervaller. Wanneer het gezicht van deze persoon is ingevoerd kan deze middels het syteem herkend worden en zal de poltie worden ingeseind wanneer er sparake is van herkenning.

Wanneer deze vorm van opsporing goed getoets is door bijvoorbeeld een rechter dan lijkt me dit een mooie manier van gebruik maken van de camera's die er al hangen. Deze zijn trouwens van hele goede kwaliteit.
04-09-2015, 01:00 door Anoniem
Gezien de succespercentages qua criminaliteitsbestrijding lijken mij geen van de gesuggereerde "oplossingen" ook maar in de lijn der gewekte verwachtingen te liggen. Eerder beoogd men andere (verborgen) doelen.

Of dit land wordt bestuurd door volslagen idioten. Of door heel slimme mensen die hun werkelijke bedoelingen achter een berg van leugens en bedrog verschuilen. Hoe dan ook, u is onwaardig om de werkelijke waarheid te vernemen. Want, o vrees, u zou zomaar een eigen mening en bijbehorende daadkracht kunnen ontwikkelen dan. Dat is niet goed voor u, zo wordt bepaald, dus luister en knik braaf instemmend wat de gesponseerde media u voor kotst, en anders feitelijk dezelfde kots door die zogenaamde volksvertegenwoordigers wel. Een grote kliek achter de schermen, daar niet van.

London is een leuk voorbeeld. CCTV. Qua pakkans en afschrikwekkendheid maakt het amper verschil (kijk maar naar de gemiddelde commeriele TV crap, bijvoorbeeld). Qua kosten maakt het flink verschil. Niet noodzakelijkerwijs ten bate van de belastinggewurgde. Zijnde de burger die zogenaamd bescherming geniet. Tegen wie? De "terroristen"? En/of de eigen leiders die diezelfde burgers steeds meer het mes op de strot zetten? Welk volk heeft niet meer te vrezen van de eigen leiders dan welke buitenlandse vijand dan ook? Pinguïns op Antarctica (POA) misschien?

Qua opsporing en bestrijding slaat het ook geen deuk in een pakje boter. Misschien als ze burgers massaal verplicht injecteren met een brain scrambler (waardoor herkende criminelen op camera's ter plekke hun broek volschijten en controle over alle ledematen verliezen, na een druk op de knop van de MBO niveau 2/3 opgeleide ambtenaar), maar zelfs die mate van burger controle zie ik jammerlijk falen in grenzeloos doelmatig falen door diezelfde ambtenaren. Of nog erger, een door ambtenaren tot leven gebracht geautomatiseerd systeem. Ongetwijfeld ga je dan meemaken dat er kettingbotsingen ontstaan omdat er "zomaar" 300 autobestuurders op een rij plotseling alle controle over hun ledematen verliezen. Of iets soortgelijks.

Onkunde bejubeld onkunde. Zie daar de gehele politieke geschiedenis van de afgelopen decennia.

Blijf vooral stemmen.

Zucht, Gij kansloos stemvee.

Koeien zitten ook in een kiesdistrict. Alle vrijheid, groen gras, lekker n*ken, hekken voor hun veiligheid, 's winters warm in de schuur, 's zomers lekker genieten buiten, flink te vreten, maar feit blijft... ze worden allemaal gemolken tot en met, en op het eind (door anderen bepaald) wacht de slacht. Want meer zijn zij niet waard in de ogen van hun heerser. De rest is om ze rustig te houden. Een kostenpost. Waar wat aan gedaan moet worden. Oorringen, en controle tot en met. Want de laatste cent aan winst moet er uitgeperst worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.