image

Sony treft schikking met ex-werknemers wegens hack

donderdag 3 september 2015, 10:35 door Redactie, 2 reacties

Sony heeft een schikking met verschillende ex-werknemers getroffen vanwege de omvangrijke hack waarmee het bedrijf bijna een jaar geleden mee te maken kreeg. Bij de aanval die vorig jaar november bekend werd wisten aanvallers terabytes aan vertrouwelijke data te stelen, waaronder personeelsdata.

Vanwege de aanval besloten meerdere voormalige werknemers van Sony Pictures Entertainment een rechtszaak aan te spannen. Volgens de ex-werknemers had Sony onvoldoende gedaan om hun gegevens te beschermen. Vanwege de lakse netwerkbeveiliging zouden ze daardoor risico op identiteitsdiefstal lopen. In juni had Sony nog tevergeefs aan de rechter gevraagd om de rechtszaak te seponeren. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt, zodat onbekend is of, en wat Sony de getroffen ex-werknemers zal betalen, zo meldt Deadline. Eerder werd al bekend dat de inbraak Sony 15 miljoen dollar zou kosten.

Reacties (2)
03-09-2015, 19:49 door Anoniem
Jammer dat het tot een schikking is gekomen. Als het tot een echte zaak was gekomen had alle vuile wassen natuurlijk openbaar geworden, denk dat Sony er heel veel voor over heeft gehad om dat niet te laten gebeuren. Had voor leuker geweest natuurlijk.

Aan de andere kant denk ik dan wel weer dat onderdeel van zo'n schikking wel is, dat je je carrière voortzet buiten het bedrijf. Dat is dan weer de mindere kant.
04-09-2015, 09:09 door Rarsus
1. Het gaat om compensatie in verband met mogelijk risico op identiteitsfraude.
2. De werknemers zijn/waren al uit dienst.
3. Bovenstaande 2. punten staan ook al in het artikel en had je ook goed kunnen lezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.