image

Security-professionals op LinkedIn gestalkt door nep-recruiters

vrijdag 4 september 2015, 14:11 door Redactie, 5 reacties

Verschillende security-professionals die op LinkedIn actief zijn, zijn het doelwit geweest van nep-recruiters die waarschijnlijk de sociale cirkel en connecties in kaart probeerden te brengen. De Nederlandse beveiligingsonderzoeker Yonathan Klijnsma waarschuwde twee weken geleden voor de 'recruiters'.

Ook werknemers van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure werden door de nep-accounts benaderd, die onder ander van stockfoto's gebruik maakten. De 'recruiters' deden zich vooral als werknemers van Talent Sources en benaderden security-professionals via een standaardbericht van een recruiter. Wat het werkelijke doel was is onbekend. Mogelijk gaat het om een experiment om te testen hoe gevoelig security-professionals voor social engineering zijn. De accounts van de 'recruiters' bleken na enige tijd weer te verdwijnen. Toch waarschuwt Sean Sullivan van F-Secure dat het te hopen is dat niemand de nep-accounts belangrijke informatie heeft gegeven.

Reacties (5)
04-09-2015, 14:55 door Anoniem
de stalking gebeurt ook door echte recruiters hoor :-)
04-09-2015, 15:00 door Anoniem
Alsof een verzoek accepteren van iemand 'social engineering' is. Uiteindelijk moet je dan een stap verder gaan en echt gevoelige data zien te ontfutselen. Iets wat iemand al publiek (of afgesloten for that matter) in zijn profiel zet is per definitie leesbaar door een fake recruiter of niet.
04-09-2015, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem: Alsof een verzoek accepteren van iemand 'social engineering' is. Uiteindelijk moet je dan een stap verder gaan en echt gevoelige data zien te ontfutselen. Iets wat iemand al publiek (of afgesloten for that matter) in zijn profiel zet is per definitie leesbaar door een fake recruiter of niet.

Weet jij wel hoe linkin werkt, en de privacy settings?
04-09-2015, 16:56 door Anoniem
Hm. ik heb niks gekregen. *loopt beledigd weg*
07-09-2015, 17:02 door Anoniem
Door Anoniem: Hm. ik heb niks gekregen. *loopt beledigd weg*
hahahahaahahha :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.