image

Schoolkantines gaan mobiel betalen introduceren

donderdag 10 september 2015, 10:55 door Redactie, 6 reacties

De komende maanden zullen 90 schoolkantines in Nederland mobiel betalen voor scholieren introduceren. Exploitant Van Leeuwen Catering tekende daarvoor een contract met Daalder, een app om mobiel mee te betalen. De bedoeling is dat al deze kantines overgaan op mobiel betalen.

Eerder werd er een proef met mobiel betalen in scholen in Zoetermeer en Leidschendam gehouden. Het was voor het eerst dat er in Nederlandse scholen mobiel betaald kon worden. Om van de Daalder-app gebruik te maken moet er eerst geld op het Daalder-account worden gezet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De schoolkantine betaalt per transactie een fee. In totaal kunnen straks 90.000 scholieren in scholen verspreid over het hele land mobiel betalen.

Reacties (6)
10-09-2015, 12:39 door Anoniem
Hoe zit dat als je een iPhone 5s hebt zonder NFC. Ik denk dat het toch handiger is om NFC op een kaart te houden dan te binden aan een toestel. Niet erg handig lijkt me. Als je telefoon gestolen wordt en je daar mee alle betalingen kan doen zoals de Daalder-app, ING Mobiel Bankiere, PayPal NFC en al die andere zooi ben je totaal niet veilig.

Als je telkens een pasje hebt voor waar je het voor gebruikt lijkt mij dat het handiger is omdat je dan niet heel je telefoon bloot geeft.
10-09-2015, 12:44 door Anoniem
De schoolkantine betaalt per transactie een fee.
Bestaan feeën dan toch?
10-09-2015, 14:08 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe zit dat als je een iPhone 5s hebt zonder NFC. Ik denk dat het toch handiger is om NFC op een kaart te houden dan te binden aan een toestel. Niet erg handig lijkt me. Als je telefoon gestolen wordt en je daar mee alle betalingen kan doen zoals de Daalder-app, ING Mobiel Bankiere, PayPal NFC en al die andere zooi ben je totaal niet veilig.

Als je telkens een pasje hebt voor waar je het voor gebruikt lijkt mij dat het handiger is omdat je dan niet heel je telefoon bloot geeft.

Maar werkt deze app wel met NFC ?
Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook codes laten zien en scannen.
NFC is alleen maar een transport pad.

In deze artikelen staat het niet; Toen ik even zocht bleek het inderdaad op basis van codes te gaan :

http://www.telecompaper.com/nieuws/daalder-maakt-mobiel-betalen-in-schoolkantine-mogelijk--1101724
"Daalder heeft een prepaid mobiele wallet ontwikkeld die werkt met QR-codes."
10-09-2015, 14:48 door Anoniem
Om van de Daalder-app gebruik te maken moet er eerst geld op het Daalder-account worden gezet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De schoolkantine betaalt per transactie een fee. In totaal kunnen straks 90.000 scholieren in scholen verspreid over het hele land mobiel betalen.

En wat is er mis met contante, anonieme cash betalingen?
Waarom moet er weer een verdienmodel bovenop gezet worden?
Misschien gewoon zelf brood van thuis meenemen?
Het zou een mooie opgave zijn voor de studenten om dat een keer voor zichzelf door te rekenen...
10-09-2015, 15:05 door Anoniem
Ik lees net dat jongeren extra gevoelig zijn voor de straling van mobiele telefoons, en straks hebben ze zo'n ding nodig om te kunnen betalen in schoolkantines.

Ongelooflijk.
10-09-2015, 16:47 door Anoniem
Ik nam vroeger altijd brood van thuis mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.