image

Akamai: 124 bedrijven doelwit van afpersing via DDoS-aanvallen

donderdag 10 september 2015, 11:17 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen maanden zijn 124 bedrijven het doelwit van een groep afpersers geworden die DDoS-aanvallen op de bedrijfswebsite uitvoeren, zo claimt internetgigant Akamai. De aanvallen worden door een groep uitgevoerd die zich DD4BC (DDoS for Bitcoin) noemt en sinds vorig jaar juli actief is.

In juni en juli van dit jaar was er echter een piek te zien in het aantal DDoS-aanvallen van de groep. Iets waarvoor de FBI eerder al waarschuwde. Er vindt eerst een DDoS-aanval op de website van het bedrijf plaats die meestal ongeveer een uur duurt. Vervolgens wordt er een e-mail verstuurd met daarin de eisen van de aanvallers. Die vragen om een bedrag dat in bitcoin moet worden betaald.

De groep dreigt aangevallen organisaties nu via social media aan de schandpaal te nagelen. Op deze manier wordt de reputatie van het bedrijf beschadigd en krijgen de aanvallers meer aandacht voor hun werkwijze, aldus Akamai in een nieuw rapport (pdf). Ook gebruikt de groep nu "multi-vector DDoS-aanvallen" en worden eerder aangevallen bedrijven en organisaties opnieuw aangevallen.

Verder zijn nu ook grotere ondernemingen het doelwit van de aanvallers. Volgens Akamai zullen copycats waarschijnlijk de aanvallen en dreigmails van DD4BC gaan imiteren, als dat al niet gebeurt. De internetgigant stelt dat organisaties de groep afpersers serieus moeten nemen in het geval er een dreigmail wordt ontvangen. "De DD4BC-aanvallen zijn geen hoax. De dreiging en resulterend DDoS-verkeer zijn echt", aldus het rapport.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.