image

Wetenschappers bezorgd over sturen van malware naar aliens

vrijdag 11 september 2015, 10:56 door Redactie, 18 reacties

Wetenschappers van de Britse Oxford University maken zich zorgen dat de mensheid per ongeluk malware naar buitenaardse wezens zal sturen als we proberen contact met ze te maken. In september stemde het Britse onderzoeksnetwerk voor SETI (search for ExtraTerrestrial Intelligence) om buitenaards leven te benaderen. Om wat voor boodschap het precies moet gaan is nog niet beslist.

"Het bekende voorbeeld van een bericht is een reeks pulsen die binaire nummers laten zien, DNA, of een schets van het zonnestelsel of het aantal mensen", aldus Anders Sandberg van het Future of Humanity Institute aan de Oxford University tijdens een Brits wetenschapsfestival. "Maar er blijken verschillende beveiligingsproblemen te zijn. Taal kan veel informatie verbergen en we zijn bang dat we malware naar de aliens sturen."

Het Britse onderzoeksnetwerk voor SETI heeft nu samen met het Breakthrough Message Initiative het publiek uitgenodigd om te bepalen wat voor bericht er de ruimte in moet worden gestuurd en biedt 1 miljoen dollar voor de beste ideeën, zo meldt de Daily Telegraph. Volgens Jill Stuart van de London School of Economics is het initiatief belangrijk omdat het de mensheid aanmoedigt om naar zichzelf te kijken en te bepalen hoe buitenaards leven tegen ons aan zal kijken.

Reacties (18)
11-09-2015, 11:29 door Anoniem
Hebben jullie dit bericht overgenomen van De Speld?
11-09-2015, 11:34 door SPlid
Ja vast,
cryptolocker bijvoorbeeld, duurt dan wel lang voordat ze sleutel hebben ontvangen en waar betalen ze mee ? aliencoins ? wat is de wisselkoers ?

Ik acht trouwens de kans waarschijnlijker dat de aliens geen malware gevoelig OS hebben draaien zoals Windows, Linux , MacOS. Of dat de "computers" die de aliens gebruiken niet dezelfde instructie set gebruiken als onze systemen (of is Intel inmiddels als zover gegroeit ? ) .

Mensen schijnen zich overal druk over te kunnen maken, red maar eerst onze eigen wereld, want mocht SETI dat gemist hebben, er zijn problemen genoeg.
11-09-2015, 11:37 door Leo van Lierop
Zo veel moeite, en dan valt het bericht in de spambox van de aliens.
11-09-2015, 11:42 door Anoniem
Ben benieuwd wat voor spam ze terugsturen ;-)
M@rs'nvader
11-09-2015, 11:48 door Anoniem
Taal kan veel informatie verbergen en we zijn bang dat we malware naar de aliens sturen
Is iets waar ook wij aardlingen dagelijks veel last van hebben... (als u malwareloos begrijpt wat ik bedoel). hahaha. ;-)
Echt humor dit.

Mensen horen het woord "malware" en associëren dit onmiddellijk met een context waarin "malware" meestal
wordt gebruikt. Maar eigenlijk is onze taal één grote berg malware gelet op het feit hoe vaak iets verkeerd begrepen wordt.

Goeroehoedjes
11-09-2015, 11:52 door Anoniem
Ja.. Natuurlijk. Logisch ook, want hun hebben daar ook vast Windows, met ook een 64-bit processor met exact dezelfde instructieset. Is het al 1 April? :)
11-09-2015, 12:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-09-2015, 12:17 door Anoniem
Ik denk dat ze banger moeten zijn voor de mensheid uitroeien dan malware sturen.
Aliens die ons ontvangen mag je van verwachten dat ze Norton draaien.
Aan de andere kant, je bent een ras van aliens die leeft als kakkerlakken of erger, als sprinkhanen, en je stuurt DNA van mensen op, dan geef je misschien de sleutel van ons uitroeien mee en als ze dan komen, hebben ze een pesticide bij zich voor mensen uit de weg te ruimen zodat ze ons water alleen hebben.

In principe moet je er vanuit gaan dat wat daar in de ruimte zit:

#1 slimmer is dan wij
#2 ons misschien eerder ziet als een vlieg in de soep dan als gesprekspartner
#3 niet iedereen daar buiten 'lief' is.

Je moet wel lachen als 'evil' Alien als je naar een film kijkt van 'monsters vs aliens'...
11-09-2015, 12:24 door Anoniem
zou dat de reden voor het niet vinden van aliens zijn?

Het beste bewijs van buitenaardse intelligentie is dat het zich niet laat zien op deze planeet.
11-09-2015, 12:53 door Anoniem
Tja, als ze ooit de aarde willen overnemen sturen we gewoon een cryptolocker. Kijken of ze het nog steeds willen als we hun vakantiekiekjes versleutelen...
11-09-2015, 13:16 door Anoniem
Prima, maar gebruik dan op z'n minst een interstellaire VPN + proxy, voor je het weet hakken ze ons terug!
11-09-2015, 13:24 door Anoniem
The SETI Project. Main sponsor: 419 Co. Ltd.

1 miljoen dollar? Ik zal snel mijn aluminium hoedje vouwen en brainstormen.....
11-09-2015, 13:59 door Anoniem
Oh het gaat nog veel verder dan Malware, als je het Koningslied achterstevoren draait dan is dat in marsmannetjestaal misschien wel een oorlogsverklaring ...... roflol
11-09-2015, 14:41 door Anoniem
Independence Day liet het al zien dat we computers van buitenaardse wezens met een MacBook konden pairen en viri overbrengen. Dus het is gegronde reden dat we ons nu hier zorgen over maken.

Waarom wordt er altijd uitgegaan dat Buitenaards Leven deze technologie als ons moet hebben, ze kunnen of onwijs achter lopen (als ze nog niet door de ruimte reizen) of ver vooruit, waarbij wij als minderen (zoals we hier tegen dieren en insecten aankijken) worden gezien.

Daarnaast is de kans groot dat er eerder mechanische machines onze kant op komen dat intelligente biologische levensvormen of die moeten de Quantum barrière al gebroken hebben. Je weet het nooit.
11-09-2015, 16:20 door Anoniem
Ik heb een goed idee voor een bericht: "We zijn onze eigen planeet aan het vernietigen, help ons!"

;-)
11-09-2015, 20:22 door Anoniem
in godsnaam laten we ons vooral zo stil mogelijk houden en géén bericht sturen!
Erg slecht idee!!
11-09-2015, 22:51 door Anoniem
Laten we anders "koedzjie-koedzjie-koedzjie" proberen. Reageren alleen hele kleine grappige lieve wezentjes op.
(wel geurvreters gereed houden...)
12-09-2015, 00:13 door Anoniem
De aliens die ik ken hebben totaal geen probleem met spam, malware of virussen. Hun Abraxis-software accepteert geen Windows, Apple of Linux. Zelfs gisteren werd ik er door de Annunaki nog op geattendeerd dat zij Windows, Apple en Linux als ernstig verouderd beschouwen. Dat soort systemen bestonden er al 18.000 jaren geleden zeggen zij. Of het waar is kan ik niet beoordelen maar ik geloof hen wel en dat zonder alu-hoedje. En dan dit. Iedereen die met hen wenst te communiceren kan via Google de software vinden en installeren. Het lijkt op Linux Mint 17.2. Makkelijker kan ik het niet maken zo lijkt mij. Voor wie het aangaat: Succes met de installatie. Als laatste een advies: Alleen uiterst intelligente communicatie komt door hun firewall's heen, want firewall's kennen zij ook. Succes met de installatie en maak van de planeet een beschaafde wereld want iets anders accepteren zij niet. Groet, Pjotr Asimov.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.