image

Systemen Amerikaans ministerie 159 keer gehackt

vrijdag 11 september 2015, 11:30 door Redactie, 0 reacties

Van 2010 tot en met 2014 zijn de systemen van het Amerikaanse ministerie van Energie 159 keer gehackt, zo blijkt uit overheidsdocumenten (pdf) die door USA Today werden opgevraagd. In totaal kreeg het ministerie gedurende de vier jaar met 1131 aanvallen te maken, voornamelijk malware.

Van deze 1131 aanvallen waren er 159 succesvol. Hierbij lijkt het om zowel computers van ambtenaren als servers te gaan. Soms wordt een succesvolle aanval als "compromise - root (intrusion succesfull)" omschreven, terwijl voor andere aanvallen "compromise - user (intrusion succesfull)" wordt gebruikt. Om wat voor systemen en aanvallen het precies gaat staat niet vermeld in het document. Ook wordt niet vermeld of en wat voor informatie de aanvallers via de systemen wisten te stelen.

Verder bleek dat de National Nuclear Security Administration, een semi-autonome overheidsdienst binnen het ministerie van Energie en verantwoordelijk voor het beheer en beveiligen van de Amerikaanse kernwapens, gedurende de vier jaar met 19 succesvolle aanvallen te maken kreeg. Ook in dit geval ontbreken details over de aanvallen en aangevallen systemen. In 2013 vond er een aanval op het ministerie plaats waarbij servers en werkstations werden gehackt. Vorig jaar verscheen er een auditrapport van de Inspector General, die ontdekte dat 41 servers en 14 werkstations van het ministerie standaard of eenvoudig te raden wachtwoorden gebruikten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.