Poll
image

Hoe update jij je computer?

maandag 14 september 2015, 13:17 door Redactie, 8 reacties
Automatisch
43.97%
Handmatig
50.69%
Niet
5.34%
Reacties (8)
14-09-2015, 16:39 door Anoniem
Ik mis hier een essentiële optie. Sommige zaken update ik automatisch, andere zaken die vitaler zijn, doe ik handmatig.
14-09-2015, 17:21 door Vandy
Definieer "je computer": hardware, software, of allebei?

Hardware: zelden / nooit, toevallig vorig jaar een BD-ROM drive in mijn HTPC geïnstalleerd maar overige hardware update ik eigenlijk nooit.

Software: handmatig; eerst controleren of updates geen problemen (gaan) opleveren.
15-09-2015, 09:33 door Ron625
Software update ik altijd handmatig, ik wil weten wat er veranderd is in mijn systeem, wanneer na een reboot er "iets" niet meer werkt.
Dit doe ik dagelijks, omdat er dagelijks updates vrijgegeven worden voor mijn systeem.
De versie van mijn besturingssysteem is nu pas beta, zodra deze wordt vrijgegeven, stap ik over op de volgende "pre-alpha" versie, er zijn tenslotte mensen nodig die testen en rapporteren.........
15-09-2015, 10:23 door Anoniem
(eventjes wat frustraties uiten)

Persoonlijk vind ik de "updates automatisch installeren" op laptops... een paar niet genuanceerde woorden komen in mij op. Ik wil naar huis en krijg dan de melding dat ik verplicht moet wachten terwijl ik niks kan doen omdat mijn laptop uit aan het gaan is, uiteindelijk. Voor mij is dat een reden om een laptop op of op slaapstand te zetten, of hard uit te zetten.

De andere optie is dat ik zie dat er updates klaar staan (zoals mijn privé laptop). Deze installeer ik meestal gelijk. En indien nodig geef ik de laptop een reboot, bijvoorbeeld in de pauze. Het eindresultaat is dat de laptop waar updates automatisch worden geïnstalleerd, de updates vaak meer dan 24 later heeft geïnstalleerd.

Ofwel, ik kies voor handmatige updates omdat ik een laptop heb.
16-09-2015, 03:42 door Anoniem
ik gebruik de laatste tijd linux, en weekelijks update ik, en daarna maak ik een image van mijn systeem partitie
17-09-2015, 14:08 door Anoniem
Niet = 5,6 %

- Waarom niet?
- Welk deel van "Niet" is toch wel nog gewoon online en waarom toch met een (deels of geheel?) niet meer up to date config?
17-09-2015, 14:15 door Anoniem
Sinds microsoft bezig is met spyware door windows update te installeren, staan de automatische updates over alle computers die ik beheer uit.

Ik installeer ze handmatig en bekijk op het internet of deze niet genoemd zijn als 'merkwaardig/raar'. Dit gebeurd eens per zoveel tijd wanneer ik zin in updaten heb.
20-09-2015, 19:44 door Anoniem
Door Vandy: Definieer "je computer": hardware, software, of allebei?

Hardware: zelden / nooit, toevallig vorig jaar een BD-ROM drive in mijn HTPC geïnstalleerd maar overige hardware update ik eigenlijk nooit.

Software: handmatig; eerst controleren of updates geen problemen (gaan) opleveren.

'Hardware updaten' doe je met device firmware, drivers, bios/uefi firmware, etc. Ook cpu microcode updates door je OS laten laden hoort daarbij.

En in t geval van een Microsoft OS is automatisch updaten recentelijk geen optie meer; te veel verborgen functionaliteit tussen de beveiligingsupdates en te veel defecte updates. Jammer; Microsoft Update was toch wel het meest robuuste, betrouwbaarste en gebruikersvriendelijke update ecosysteem dat er bestond. Iets waar MS een uitblinker mee had is nu een grote puinzooi aan het worden waarbij consumenten elke update moeten gaan napluizen alvorens hem te installeren. En als klap op de vuurpijl gaan ze nu ook nog eens stoppen met de omschrijvingen bij de updates. Waardoor je eigenlijk het signaal afgeeft dat je de update functie van het OS maar beter helemaal kan blokkeren. Maar ach, Windows als OS is toch al opgegeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.