image

Politie gaat bestrijding cybercrime meer aandacht geven

dinsdag 15 september 2015, 16:58 door Redactie, 3 reacties

De politie gaat de bestrijding van cybercrime meer aandacht geven, zo blijkt uit de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zo wordt het aantal cybercrime-onderzoeken van 220 in 2016 opgevoerd tot 360 in 2018. Binnen dit geheel zal ook het aantal complexe onderzoeken toenemen.

"Met ingang van dit jaar is de versterkte aandacht voor cybercrime verruimd naar het niveau van alle eenheden van politie. Hiervoor werkt politie de aankomende jaren toe naar de digitale expertise conform het inrichtingsplan Nationale Politie én versterkt de politie de kwaliteit van de regionale eenheden om cybercriminaliteit effectief aan te pakken", aldus de begroting.

Tevens zal tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap volgend jaar de versterking van de internationale samenwerking bij de aanpak van cybercrime prioriteit hebben. Volgens het ministerie zal de inzet van Nederland erop gericht zijn om die samenwerking structureel te versterken. Ook wil het kabinet stappen zetten om de mogelijkheden tot digitale opsporing buiten de landsgrenzen te vergroten, onder andere door implementatie van de cybercrime conventie van de Raad van Europa. Ten slotte stelt Nederland voor om een Europees netwerk van aanklagers op het gebied van cybercrime te starten.

Reacties (3)
16-09-2015, 10:58 door Anoniem
Laat dat woordje 'meer' maar weg uit de titel.
16-09-2015, 15:13 door Anoniem
Iedere seconde worden er in de wereld 4 malware samples 'afgevuurd', dat zijn er 240 per minuut en dus .........reken zelf maar uit. 360 is een mooi getal.............
22-09-2015, 07:50 door Anoniem
Dus volgens jou is iedere malware reden voor een cybercrime onderzoek?! Pak je rekenmachine nog eens...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.