image

Mozilla verlengt deadline voor gesigneerde Firefox-add-ons

woensdag 16 september 2015, 17:13 door Redactie, 0 reacties

Ontwikkelaars van add-ons voor Firefox krijgen meer tijd om aan de nieuwe eisen van Mozilla te voldoen. Om schadelijke Firefox-add-ons aan te pakken had Mozilla geëist dat alle add-ons vanaf Firefox 42 gesigneerd zouden zijn. Ongesigneerde extensies zullen dan niet meer binnen Firefox werken.

Alle add-ons op die op de website van Mozilla worden aangeboden, addons.mozilla.org (AMO), zullen automatisch worden gesigneerd en gecontroleerd. Extensies die via andere kanalen worden aangeboden moeten eerst via AMO worden gecontroleerd en gesigneerd. Add-ons die niet door de automatische controle heenkomen kunnen een handmatige check aanvragen. Mozilla laat nu weten dat de deadline van Firefox 42 is verschoven naar Firefox 43. Deze versie staat voor 15 december gepland.

Volgens Lisa Brewster van Mozilla hadden veel ontwikkelaars aangegeven dat ze niet voldoende tijd hebben om aan de nieuwe eisen te voldoen. Oorspronkelijk moest het signeren van add-ons voor 22 september zijn verwerkt, als de betaversie van Firefox 42 verschijnt. Naast de extra tijd die ontwikkelaars krijgen gaat Mozilla het ook duidelijker maken als een add-on ter controle wordt aangeboden waar die precies aan moet voldoen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.