image

Webwinkels verkopen besmette OnePlus 2-telefoons

vrijdag 18 september 2015, 09:57 door Redactie, 0 reacties

Eén van de grootste Israelische webwinkels heeft OnePlus 2-telefoons met malware verkocht. Ook in de Verenigde Staten is een webwinkel ontdekt die besmette toestellen aanbood, zo laat Geektime weten. De OnePlus 2 is de nieuwe telefoon van fabrikant OnePlus die vooral via zogeheten 'invites' wordt verkocht.

Er zijn echter webwinkels die de telefoon via derde partijen inkopen en vervolgens doorverkopen, zodat ook consumenten zonder invite de smartphone kunnen bemachtigen. Op deze toestellen is nu malware ontdekt die onder andere zoekopdrachten manipuleren. De besmette telefoons werden verkocht via KSP, één van de grootste Israëlische webwinkels. Op de telefoon waren verschillende kwaadaardige apps geinstalleerd die op officieel geleverde toestellen niet aawnwezig zijn.

KSP laat weten dat het de OnePlus 2-telefoons niet van de officiële importeur had gekocht, maar via een andere partij. De webwinkel is nu gestopt met de verkoop van de besmette telefoons en de verantwoordelijke leverancier gaat klanten nu helpen hoe ze een nieuwe versie van het besturingssysteem kunnen installeren, aangezien dit de enige manier is om de malware te verwijderen. OnePlus stelt in een reactie dat consumenten de toestellen alleen via de officiële kanalen moeten kopen of anders het risico lopen dat ze een aangepast toestel krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.