image

Websites Jenner/Kardashian lekten data 890.000 gebruikers

vrijdag 18 september 2015, 14:16 door Redactie, 0 reacties

Deze week lanceerden de gezusters Jenner en Kardashian een nieuwe app en een vernieuwde website, maar door een beveiligingsfout lekten de websites de gegevens van 890.000 gebruikers. Dat ontdekte een softwareontwikkelaar genaamd Alaxic Smith, die hierover een blog schreef.

Op de website van Kylie Jenner ontdekte Smith een JavaScript-bestand waarin hij zag hoe er contact met verschillende servers werd gemaakt. Bij het benaderen van de servers vanuit zijn browser kreeg hij een foutmelding. Toen hij vervolgens op de website van Jenner met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord inlogde zag hij opeens een gebruikerslijst. Het bleek om de data van 663.000 mensen te gaan die zich voor de website hadden ingeschreven. De data bestonden uit namen en e-mailadressen.

Op dezelfde manier wist hij ook de serverdata van de websites van Kim Kardashian, Kendall Jenner en Khloe Kardashian te benaderen. In totaal had Smith zo toegang tot de gegevens van 890.000 mensen gekregen. Na zijn ontdekking informeerde hij vervolgens de ontwikkelaar van de websites die het probleem verhielp. Later verwijderde Smith zijn artikel van het blogplatform Medium om die vervolgens weer opnieuw te plaatsen. Op het moment van schrijven had hij zijn posting weer verwijderd, maar die is nog wel in de cache van Google te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.