image

Incognito-mode Chrome voor Android slaat toch websites op

dinsdag 22 september 2015, 13:28 door Redactie, 1 reacties

De Incognito-mode van Google Chrome voor Android moet gebruikers laten surfen zonder dat zaken zoals bezochte websites worden opgeslagen, maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Dat ontdekte een lezer van de sociale nieuwssite Reddit. Deze lezer vond in de instellingen van Chrome een lijst met allerlei websites die hij alleen in de incognito-mode had bezocht.

Het probleem wordt veroorzaakt door de standaardinstellingen van het "Site settings" menu. De lijst met websites die Android bijhoudt zijn websites waar de gebruiker ooit toestemming voor heeft gegeven om bijvoorbeeld de camera, microfoon, volledige schermmodus of lokale opslag te gebruiken. Als een website in de incognito-mode de lokale opslag gebruikt, zal die niet op de lijst verschijnen.

Wordt er echter een video op de website geopend, ook in incognito-mode, en fullscreen bekeken, dan verschijnt die wel in de lijst omdat de website hier toestemming voor moet vragen. Als oplossing kunnen gebruikers de data van Chrome verwijderen, maar dan worden ook opgeslagen accountgegevens gewist. Het probleem zou niet in de nieuwste ontwikkelversie van Chrome aanwezig zijn. Hieronder een video die het probleem laat zien. Chrome voor Android is tussen de 1 miljard en 5 miljard keer gedownload.

Image

Reacties (1)
22-09-2015, 16:16 door Anoniem
Niet echt nieuwswaardig dit.
Incognitomodus wordt vooral gebruikt om het opslaan van cookies en dergelijke tegen te gaan.
Ook wel "Eenmalige sessies" genoemd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.