De meeste Nederlanders kiezen ervoor om bij het afrekenen met hun pinpas de kaart fysiek in de betaalautomaat te steken, in plaats van contactloos te betalen. Dat blijkt uit cijfers die BNR bij Betaalvereniging Nederland opvroeg. In augustus van dit jaar vonden er 263 miljoen pinbetalingen plaats.
Tien miljoen betalingen gebeurden contactloos, wat neerkomt op 3,8% van de pinbetalingen. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal contactloze transacties wel toegenomen. In augustus 2014 ging het nog om een half miljoen contactloze betalingen. Contactloos betalen werd vorig jaar april geïntroduceerd. Klanten kunnen bedragen tot 25 euro afrekenen door alleen hun pinpas tegen de betaalautomaat te houden. Een pincode is hierbij niet vereist. Er is een maximaal bedrag van 50 euro dat achtereenvolgens contactloos kan worden betaald. Bij het bereiken van dit totaalbedrag zal de betaalautomaat automatisch om de pincode vragen.
Volgens ING is de kans op misbruik, waarbij criminelen bijvoorbeeld een speciale automaat gebruiken om het saldo van de contactloze betaalpas te stelen, klein. De afstand tussen de betaalautomaat en de pas moet heel klein zijn, aldus Joyce Hulst van ING. "Als de pas in je tas zit, wordt dat dus al lastig. En de betaalautomaat staat altijd ergens geregistreerd. Dat maakt het minder aantrekkelijk voor criminelen. Mocht de betaalpas na verlies of diefstal gebruikt zijn voor contactloze betalingen, dan vergoedt ING aan de klant het bedrag dat is afgeboekt." In bepaalde gevallen zal de bank het geld niet vergoeden, bijvoorbeeld als de klant weet dat hij zijn pas is verloren, maar deze niet direct laat blokkeren.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Ik las op diverse plekken dat Nederland een wet heeft aangenomen dat providers verplicht kunnen worden om Huawei-apparatuur uit ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.