image

Windows-versie voor Internet of Things krijgt Bitlocker

vrijdag 25 september 2015, 11:48 door Redactie, 0 reacties

Een speciale Windows-versie die voor het Internet of Things (IoT) is bedoeld zal verschillende beveiligingsmaatregelen krijgen die ook in de normale versies aanwezig zijn. Windows 10 IoT Core is een Windows-versie zonder de bekende "Windows shell-ervaring". Ontwikkelaars kunnen een app voor het besturingssysteem ontwikkelen die ook meteen de interface van het apparaat wordt.

Windows 10 IoT Core werkt vooralsnog alleen op de Raspberry Pi 2 en de MinnowBoard Max, twee mini-computers. Het besturingssysteem is nog in ontwikkeling en Microsoft zal binnenkort een nieuwe testversie uitrollen. Deze versie zal ook verschillende beveiligingsmaatregelen aan het systeem toevoegen, namelijk Bitlocker en Secure Boot. Bitlocker is de encryptiesoftware van Microsoft waarmee zowel het complete systeem als losse bestanden kunnen worden versleuteld.

Secure Boot is een door de computerindustrie ontwikkelde beveiligingsstandaard. Zodra de computer wordt opgestart controleert de firmware de digitale handtekening van elk onderdeel van de bootsoftware, waaronder de firmware-drivers en het besturingssysteem. Als alle handtekeningen kloppen zal de computer opstarten en geeft de firmware de controle aan het besturingssysteem. De testversie van Windows 10 IoT Core is via het Windows Insider Programma te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.