Poll
image

Buitenaardse signalen onherkenbaar door encryptie?

maandag 28 september 2015, 12:14 door Redactie, 13 reacties
Ja
17.71%
Nee
28.49%
Snowden is een alien
53.81%
Reacties (13)
28-09-2015, 12:55 door Anoniem
Ik denk niet dat versleutelde signalen zullen verdwijnen in de achtergrondruis. Natuurlijk, als je een in frequentie gemoduleerd signaal probeert te demoduleren alsof het in amplitude gemodelueerd was hoor je ook (bijna) helemaal niets en klinkt het heel erg als achtergrondruis, maar als je kijkt naar de signaalsterkte dan zie je meteen dat er wel iets is.

En als je wilt communiceren met buitenaardse intelligentie, dan ga je dat natuurlijk zo eenvoudig mogelijk doen, dus opzettelijk niet versleutelen, en ook geen complexe modulatie gebruiken.
29-09-2015, 11:29 door john west
Snowden is een Alien 54.42%

ali·en (de; m,v; meervoud: aliens)
1
buitenaards wezen

Snap niet deze keuze.
29-09-2015, 12:29 door Anoniem
Door john west: Snowden is een Alien 54.42%

ali·en (de; m,v; meervoud: aliens)
1
buitenaards wezen

Snap niet deze keuze.
Alien komt van het latijnse alienus (https://en.wiktionary.org/wiki/alienus#Latin), wat ongeveer 'vreemdeling' betekent. Aangezien Snowden een Amerikaan is in Rusland, kan hij bestempeld worden als een vreemdeling. Maar ik vind de keuze "Snowden is een Alien" in deze poll een beetje klinken als "je moeder is een alien".
29-09-2015, 13:17 door Fwiffo
We kunnen hier op aarde maar beter geen encryptie de ruimte in zenden. Anders wek je de indruk dat we hier een planeet vol terroristen, hackers en pedofielen zijn :-) In ieder geval niet beschaafd genoeg om in het universum mee te mogen doen!
29-09-2015, 13:25 door User2048 - Bijgewerkt: 29-09-2015, 13:27
Door john west: Snowden is een Alien 54.42%

ali·en (de; m,v; meervoud: aliens)
1
buitenaards wezen

Snap niet deze keuze.
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=alien&lang=en

Snowden is een "alien" in Rusland.

Denk ook aan de hit van Sting:
"I'm an alien
I'm a legal alien
I'm an Englishman in New York"
29-09-2015, 14:17 door Anoniem
Snowden is een alien, omdat Ja of Nee beide niet mijn mening representeren. "Snowden is een alien" representeert dat ook niet, maar komt het dichtst bij het feit dat dit vraagstuk gewoon nergens op slaat. Hodor had erbij moeten staan. Buitenaards intelligent leven bestaat niet zolang het niet is aangetoond, en al zou je unencrypted ASCII via een (Q)AM signaal de ruimte insturen, dan moeten ze eerst ASCII ontcijferen, leren dat ons alfabet 26 letters bevat en daarna de taal gaan begrijpen. Buiten dat, waarom zou je je hier überhaupt druk om gaan maken.
Dat Snowden serieus ingaat op dit vraagstuk, duidt er m.i. alleen maar op dat hij de mensen die geloven in buitenaardse intelligentie respecteert.
29-09-2015, 14:25 door Rstandard
Ik heb maar voor de derde optie gekozen.

Als er al aliens bestaan, dan kan het best zijn dat er encryptie op het signaal is (als ze ook daadwerkelijk signalen uitzenden)
Of ook niet, dan kunnen wij gewoon het signaal niet onderscheiden.
All in all, kan je op deze poll geen goed antwoord geven, behalve dat Snowden een alien in Rusland is, wat ook daadwerkelijk klopt
30-09-2015, 10:19 door Preddie
Signalen zijn een vorm van gegevens, het signaal zul je waarschijnlijk wel ontvangen en mogelijk herkennen. Of dit nu plain-text is of encrypted zal niet waarschijnlijk niet uitmaken.

Echter is het onwaarschijnlijker dat we van deze gegevens informatie of te wel een voor ons begrijpbare boodschap kunnen maken wanneer deze encrypted is.

Afgezien daarvan lijkt me zo en zo zeer onwaarschijnlijk dat wij de boodschap van buitenaards leven zullen begrijpen, of deze nu encrypted is of niet. Men zou in elk geval goed kunnen oefen op bijv. dieren ;) ..... of zouden zij ook al encryptie gebruiker :D
30-09-2015, 11:33 door Anoniem
Snowden is een alien, maar hij zou ook nog gelijk kunnen hebben; als beschavingen niet gevonden willen worden en dynamische encryptie gebruiken, dan zit er geen vast patroon in hun 'signalen' en kan de signaalsterkte gelijk zijn aan achtergrondruis die de aarde bereikt.

Sterker nog, als zij wel een patroon in onze signalen herkennen en dat versleuteld is, en ze iets weghebben van Aardbewoners, dan gaan ze zeker denken dat hier een planeet hangt vol met criminelen, verkrachters, moordenaars en en ander gespuis wat iets te verbergen heeft... Misschien zien ze dat wel als een bedreiging en aanleiding om ons preventief op te ruimen... :p

Maar serieus, de tijdspanne tussen het ontstaan en uitsterven van intelligent leven is op kosmische schaal zo minuscuul klein en de afstand en dus ook tijd van mogelijke beschavingen ligt zo ver uit elkaar, dat de kans verwaarloosbaar is dat 2 beschavingen elkaar kunnen vinden.

Kortom, we kunnen beter onze energie steken in duurzaam behoud van onze eigen en enige planeet dan ons druk te maken om beschavingen die vast ooit bestonden maar ver buiten ons bereik zijn.

Beetje vreemd verhaal dit; normaal zijn het de enge en griezelige sektes die geobsedeerd zij door ruimtemannetjes en niet de klokkenluiders die door een leger aan geheim agenten worden achternagezeten...
30-09-2015, 23:30 door Anoniem
Dat weet je niet, en snowden denkt het te weten.
30-09-2015, 23:55 door Anoniem
ten eerste kansloze vraag.

ten tweede: gegeven dat de kans op buitenaards leven 100% nadert, wil dit nog niet zeggen dat

a. dit ook van een dusdanig niveau is dat er mee te valt te communiceren.
en b. (en deze optie is waarschijnlijker, gegeven de waarnemingshorizon van 16 miljard jaar) dat het buitenaards leven op een dusdanige afstand staat dat, al zouden ze het signaal ontvangen, de verzender inmiddels al lang dood en begraven is.

ten slotte, de voertaal in rusland is russisch, voor vreemdeling (zoals bedoeld in het liedje van Sting) het woord ?????????? (inostranets) in plaats van ????????????? (inoplanetyanin) gebruikt. Als dat nu een keuze was geweest, ja, dan was het eenvoudig.
03-10-2015, 09:50 door Anoniem
Alsof de Chinese taal voor mij geen encryptie is.

Daarnaast is ieder signaal oud nieuws, als je rekening houdt met de immense afstanden (lichtjaren) waar we hier over praten.
Tegen de tijd dat het eerste (radio)signaal de dichtstbijzijnde sterren bereiken, zijn we al weer 25 jaar verder.

De werkelijke vraag is, of ons planeetje eigenlijk wel de moeite waard is om te bezoeken...
Ik zou zeggen van niet, eerlijk gezegd. Het lijkt mij voor een vreemdeling net zoiets als op bezoek gaan bij een infantiele, incontinente en dementerende persoonlijkheid. * Aapjes kijken*
03-10-2015, 21:07 door Anoniem
Ik stem altijd mee met de vragen hier.

Deze keer had ik er toch echt geen zin in: zo'n infantiele vraag (vooral die over Snowdon) heb ik hier nog nooit gezien.

Dat ik dan de uitslag ook niet kan zien zal me een zorg zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.