image

Google gaat HTTPS voor Blogspot ondersteunen

donderdag 1 oktober 2015, 12:07 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een blog bij Google kunnen voortaan HTTPS instellen, zodat het verkeer van en naar het blog is versleuteld. Dat heeft Google bekendgemaakt. De internetgigant heeft de afgelopen jaren voor steeds meer diensten HTTPS ingeschakeld, maar niet voor het populaire blogplatform Blogspot.

Daar komt nu verandering in. Ook voor blogs kan het inschakelen van encryptie namelijk belangrijk zijn, zo stelt Jo-el van Bergen, software-engineer van Google Security. Via HTTPS kunnen gebruikers namelijk bepalen of ze op de juiste website zitten en niet naar een kwaadaardige locatie worden doorgestuurd. Ook kan er via HTTPS worden gedetecteerd of een aanvaller de data probeert te manipuleren die van Blogspot naar een bezoeker wordt gestuurd, zo stelt Van Bergen.

HTTPS is niet meteen voor alle Blogspot-gebruikers automatisch beschikbaar en zal geleidelijk worden uitgerold. Bloggers kunnen de optie al wel zelf inschakelen. Het geldt hier alleen voor blogs die via het domein van Blogspot bereikbaar zijn. Bloggers die een eigen domeinnaam gebruiken zullen pas later worden ondersteund. Bloggers krijgen wel een waarschuwing dat na het inschakelen van HTTPS bepaalde zaken mogelijk niet meer werken, zoals templates, gadgets of content. Het gaat dan vaak om zaken die via HTTP worden aangeboden. Om het goede voorbeeld te geven gaat Google nu ook een aantal eigen blogs naar HTTPS verhuizen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.