image

Minder inbraken door buurtwachten met WhatsApp

dinsdag 6 oktober 2015, 13:38 door Redactie, 3 reacties

In buurten waar bewoners elkaar via WhatsApp voor verdachte personen waarschuwen vinden veel minder inbraken plaats, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Het gaat om een halvering van het aantal inbraken per maand, zo laat het AD vandaag weten.

Volgens de onderzoekers worden inbraken vaak door lokale inbrekers gepleegd. "Als ze weten dat er een WhatsApp-groep actief is, haken ze af. Ook worden buurtbewoners mogelijk alerter en zijn ze eerder geneigd om de politie te bellen als ze iets verdachts zien", zegt onderzoeker Martijn Akkermans. In de 35 onderzochte buurten in Tilburg daalde het gemiddelde aantal woninginbraken van 60 naar 30 per maand.

Naast Tilburg wordt WhatsApp door meer wijken en buurtwachten in Nederland gebruikt, tot tevredenheid van de Nationale Politie. Volgens landelijk coördinator woninginbraken Sybren van der Velden fungeren deze groepen als extra ogen en oren in de wijk. "Op deze manier kan snel veel informatie worden verzameld die de politie kan helpen bij het sneller opsporen van verdachten."

Reacties (3)
06-10-2015, 14:07 door Anoniem
Je kan beter deze nemen. Is namelijk gratis.

http://www.civilant.com/
06-10-2015, 14:37 door Anoniem
Aha, daarom moeten onze grenzen op slot en lopen hele wijken te hoop tegen de opvang van wat vluchtelingen.
Heb je die eenmaal in je wijk, dan werkt het systeem van de veilige ogen en oren niet meer.
Krijg je overspannen agenten van en komen ze niet meer op tijd als je meldt.
06-10-2015, 18:11 door Anoniem
Hoewel het idee er achter best wel goed is, heb ik altijd zo STASI gevoel met dit soort berichten. Het begint met het één en het eindigd bij het ander.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.