image

Spoedberaad Europese privacywaakhonden wegens Safe Harbor

dinsdag 6 oktober 2015, 17:41 door Redactie, 3 reacties

Deze week zal er een spoedberaad van de Europese privacytoezichthouders plaatsvinden over de uitspraak van het Europese Hof van Justitie waarin het Safe Harbor-verdrag met de Verenigde Staten ongeldig wordt verklaard. Dat stelt het College bescherming persoonsgegevens (CBP) in een reactie.

De Europese privacytoezichthouders vinden al langer dat extra waarborgen nodig zijn bij doorgifte van persoonsgegevens naar de VS. "Deze uitspraak onderstreept nogmaals het grote belang van dataprotectie en het feit dat bescherming van persoonsgegevens een fundamenteel recht is", aldus het CBP. "Het is belangrijk dat toezichthouders altijd onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen en zo kunnen blijven opkomen voor de rechten van Europese burgers wiens gegevens de hele wereld overgaan."

Reacties (3)
06-10-2015, 20:05 door Anoniem
"Deze uitspraak onderstreept nogmaals het grote belang van dataprotectie en het feit dat bescherming van persoonsgegevens een fundamenteel recht is", aldus het CBP
Wat een huichelaars zeg, ondertussen hebben ze gegevens van vrijwel alle Nederlanders laten uitverkopen omdat ze tot voor kort zelf het Safe Harbour verdrag waarborg genoeg vonden. CBP is niet alleen een tandeloze tijger maar ook nog eens een achterbakse.
06-10-2015, 22:38 door Anoniem
De Europese privacytoezichthouders vinden al langer dat extra waarborgen nodig zijn bij doorgifte van persoonsgegevens naar de VS
Waarborgen? Afspraken en beloften gaan niet werken hebben we gezien. Het technisch onmogelijk maken heimelijk gegevens in te zien lijkt vooralsnog een utopie, dus ik ben benieuwd waar ze mee op de proppen gaan komen.
06-10-2015, 23:06 door Anoniem
Met de boetes die ze ondertussen mogen uitdelen zou ik ze niet bepaald tandeloos noemen. Wel heb ik gemerkt dat ze bepaalde zaken technisch niet heel erg goed begrijpen. Maar dat kan ook niet anders omdat vrijwel geen enkele overheidsinstantie mensen met echte technische kennis in infosec beleidsfuncties heeft zitten...

Dat gaat ze nog eens heel deerlijk kosten... Maar daar komen ze vanzelf wel achter bij het volgende fiasco op het niveau van een DigiNotar ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.