image

Onderzoekers gaan malwaremakers in kaart brengen

maandag 12 oktober 2015, 10:05 door Redactie, 2 reacties

Veel onderzoek met betrekking tot cybercrime is gericht op het detecteren en stoppen van malware, maar onderzoekers van de Universiteit van New Brunswick zijn een project gestart om de individuen in kaart te brengen die achter de ontwikkeling van de malware zitten.

Gedurende vijf jaar zal Natalia Stakhanova, hoogleraar aan het Information Security Centre of Excellence van de universiteit, en haar team naar aanwijzingen zoeken over de herkomst van malware en de verschillende tools die voor de ontwikkeling zijn gebruikt. De onderzoekers zullen zich dan ook vooral op de 'binaire kant' richten om de malwaremakers te profileren.

Ook zal het team onderzoeken of de gevonden malware werd gebruikt om een specifiek individu aan te vallen of meer generiek is. "We hopen op een gegeven moment te kunnen achterhalen waar het vandaan komt. Zodat we weten wie het heeft geschreven, waarom en hoe het is gemaakt, en waar die persoon woont", aldus Stakhanova tegenover de Toronto Star. "Het zal waarschijnlijk wel even duren voordat we zover zijn."

Reacties (2)
12-10-2015, 16:26 door Anoniem
Soms kan je je afvragen of wetenschap meer draait om aandacht dan om vernieuwing. Dit soort onderzoek is gangbaar in de antimalware community, maar geen van de studenten of de hoogleraar lijkt blijk te geven van die kennis of enige kennis over voorgaand werk. Tot zover excellence.
12-10-2015, 22:27 door Anoniem
Door Anoniem: Soms kan je je afvragen of wetenschap meer draait om aandacht dan om vernieuwing. Dit soort onderzoek is gangbaar in de antimalware community, maar geen van de studenten of de hoogleraar lijkt blijk te geven van die kennis of enige kennis over voorgaand werk. Tot zover excellence.

Soms kan je je afvragen of reageren op een artikel wel zo handig is. Natalia Stakhanova is een redelijk bekende naam in cyber forensisch onderzoeksland en weet heus wel wat er speelt in de "antimalware comunity". Sterker nog, derhalve is een dergelijk onderzoek nodig.

graag voortaan maar eerst eens even nadenken voordat je wat opschrijft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.