image

VS waarschuwt voor malware die geld van rekeningen steelt

dinsdag 13 oktober 2015, 17:26 door Redactie, 0 reacties

Internetgebruikers moeten oppassen voor een malware-familie die geld van bankrekeningen kan stelen en computers voor DDoS-aanvallen kan inzetten, zo laten het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT), het ministerie van Justitie en de FBI in een waarschuwing weten.

Hoewel de Dridex-malware al meer dan een jaar bestaat hebben de overheidsinstanties vandaag besloten internetgebruikers voor deze dreiging te waarschuwen. Om computers met Dridex te infecteren worden voornamelijk e-mailbijlagen met Word-documenten gebruikt. De e-mails lijken legitiem en proberen de gebruiker de bijlage te laten openen. In werkelijkheid bevat het Word-document een kwaadaardige macro. Zodra de macro wordt geactiveerd zal die Dridex op het systeem installeren.

Macro's staan standaard in Word uitgeschakeld en gebruikers moeten dit dan ook handmatig inschakelen. Ondanks deze extra stap is Dridex succesvol. In het geval van een succesvolle infectie adviseren de overheidsinstanties om een virusscanner te gebruiken, wachtwoorden te wijzigen en speciale verwijderprogramma's toe te passen. Ook wordt aangeraden om Windows en geïnstalleerde applicaties up-to-date te houden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.