image

Meer consumenten beveiligen smartphone met wachtwoord

dinsdag 20 oktober 2015, 11:30 door Redactie, 1 reacties

Het aantal consumenten dat de smartphone met een wachtwoord beveiligt is de afgelopen drie jaar met 11% gestegen, zo blijkt uit onderzoek (pdf) van CTIA, de internationale organisatie voor de mobiele industrie, onder Amerikaanse consumenten. In 2012 had 50% een wachtwoord ingesteld.

Inmiddels is dat naar 61% opgelopen. Verder heeft 40% een mobiele virusscanner geïnstalleerd, terwijl dat bij het vorige onderzoek drie jaar geleden nog 31% was. Het gebruik van lock- en wipe-apps om verloren of gestolen smartphones te wissen of vergrendelen nam juist iets af. In 2012 gebruikte nog 39% dergelijk software, terwijl dat nu 36%. Daarnaast liet bijna de helft van de ruim 1500 deelnemers aan het onderzoek weten dat ze hun toestel voor mobiel bankieren gebruiken.

Reacties (1)
21-10-2015, 09:09 door Anoniem
"Verder heeft 40% een mobiele virusscanner geïnstalleerd"
Joepie, ook bij de apparaten die men nagenoeg 24/7 bij heeft en welk in genoeg gevallen zelfs authenticatie zal afhandellen kunnen we niet actief zélf stilstaan bij de veiligheid ervan... Wat dit betreft had de mobiele virusscanner nooit uitgevonden mogen worden, dan hadden deze mensen vroeger in de cyclus virtueel uitgeschakeld kunnen worden...
Maarja, valt geld te verdienen he in valse veiligheid.... vooral daar waar gebruikers falen zichzelf te educeren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.