image

Trend Micro koopt HP TippingPoint voor 300 miljoen dollar

woensdag 21 oktober 2015, 15:40 door Redactie, 2 reacties

Het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro heeft HP TippingPoint voor een bedrag van 300 miljoen dollar overgenomen. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. TippingPoint ontwikkelt onder andere intrusion prevention systemen (IPS) voor het beschermen van netwerken.

Ook betaalt het hackers en onderzoekers, via het Zero Day Initiative, voor het melden van onbekende kwetsbaarheden in software, de zogeheten 'zero days'. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om klanten van het bedrijf te beschermen. Daarnaast wordt ook de betreffende softwareontwikkelaar ingelicht. Trend Micro wil de producten en technologieën van TippingPoint aan de eigen diensten gaan toevoegen. Beide bedrijven hadden sinds vorig jaar al een strategische relatie. De overname moet in het vierde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

Reacties (2)
21-10-2015, 17:50 door Anoniem
In 2005 ging het nog voor 442 miljoen dollar van de hand naar 3com (later onderdeel van HP). Als je inflatie laat meetellen is de marktwaarde er in 10 jaar tijd niet beter op geworden.
21-10-2015, 20:17 door Anoniem
Door Anoniem: In 2005 ging het nog voor 442 miljoen dollar van de hand naar 3com (later onderdeel van HP). Als je inflatie laat meetellen is de marktwaarde er in 10 jaar tijd niet beter op geworden.
Als iets in handen geweest is van HP dan halveert meteen de waarde. Als je dat mee telt valt het mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.