image

Microsoft getuigt voor Senaat VS over telefoonscammers

donderdag 22 oktober 2015, 11:55 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft gisteren voor een comité van de Amerikaanse Senaat getuigd over het groeiende probleem van telefoonscammers. Volgens de softwaregigant zijn telefoonscammers die zich als Microsoftmedewerkers voordoen en zo nietsvermoedende consumenten proberen op te lichten mogelijk de grootste fraude die in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Naar schatting zouden jaarlijks 3,3 miljoen mensen van dergelijke telefoonscams slachtoffer worden, voornamelijk ouderen. De schade van de fraude wordt op 1,5 miljard dollar geschat. "Dit komt neer op bijna een slachtoffer elke tien seconden, met een gemiddelde schade van 454 dollar per slachtoffer", aldus Athima Chansanchai van Microsoft. David Finn van Microsoft vroeg (pdf) aan het Senaatscomité om opsporingsdiensten het probleem te laten monitoren. Ook werd er gevraagd om betere coördinatie tussen de verschillende overheidsdiensten zodat de callcenters die de fraude plegen kunnen worden vervolgd.

Reacties (2)
22-10-2015, 13:19 door Anoniem
Veel succes met het aanpakken van die callcenters. Aan het accent van die boeven te horen zitten ze voornamelijk in India of Pakistan.

Ze worden overigens steeds gestoorder. De laatste die ik aan de lijn had, bleef bij hoog en bij laag volhouden dat hij echt "van Windows" was, ook al had ik hem al duidelijk gemaakt dat ik wist dat hij een oplichter was en hem en zijn hele familie tot aan het einde der tijden vervloekt (zoiets kan wel eens tot leuke reacties leiden als ze een beetje bijgelovig zijn...). Ze moeten kennelijk koste wat het kost mensen zien te overtuigen. Bizar dat ze daarbij de realiteit volkomen uit het oog verliezen.
22-10-2015, 13:35 door Anoniem
Heel veel mensen in mijn omgeving worden regelematig gebeld, soms wekelijks of nog vaker. Ikzelf wordt nooit gebeld, gelukkig. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.