image

Besmette advertenties bij T-Online en eBay Duitsland

donderdag 22 oktober 2015, 12:13 door Redactie, 1 reacties

Op de website van de Duitse internetprovider T-Online en eBay Duitsland zijn besmette advertenties verschenen die bezoekers met malware probeerden te infecteren. Ook verschillende andere Duitse sites kregen met de besmette advertenties te maken, maar eBay.de en T-Online.de zijn met respectievelijk 131 miljoen en 79 miljoen maandelijkse bezoekers veruit de grootste websites die werden getroffen.

Via de advertenties werden bezoekers ongemerkt doorgestuurd naar pagina's met de Angler- en Neutrino-exploitkits. Deze exploitkits maken onder andere gebruik van bekende kwetsbaarheden in Internet Explorer en Adobe Flash Player. Het gaat hierbij om bekende kwetsbaarheden. Gebruikers van wie de software up-to-date was liepen dan ook geen risico.

Wat voor malware er bij de aanvallen werd geïnstalleerd laat anti-malwarebedrijf Malwarebytes niet weten. Het advertentienetwerk dat de besmette advertenties verspreidde zou inmiddels hebben ingegrepen, maar analist Jerome Segura sluit niet uit dat de aanvalscampagne via andere advertentienetwerken wordt voortgezet.

Reacties (1)
22-10-2015, 12:54 door Anoniem
Ik zeg maar één ding: AdBlock.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.