image

Klantgegevens Britse ISP TalkTalk mogelijk gestolen

vrijdag 23 oktober 2015, 11:45 door Redactie, 0 reacties

De Britse internetprovider TalkTalk heeft klanten gewaarschuwd dat hun gegevens mogelijk bij een aanval op het netwerk van de ISP zijn gestolen. In een verklaring stelt de Britse providers dat erop 21 oktober een "grote en aanhoudende cyberaanval" op de website plaatsvond.

Een dag later besloot de Metropolitan Police Cyber Crime Unit een onderzoek in te stellen. Hoewel het onderzoek nog loopt stelt TalkTalk dat de aanvallers mogelijk klantgegevens hebben benaderd. Het zou gaan om namen, adresgegevens, geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers, TalkTalk-accountgegevens en creditcard- en/of bankgegevens. Bronnen laten tegenover de BBC weten dat er sprake van een DDoS-aanval was. Hierbij worden geen gegevens buitgemaakt, maar het komt voor dat DDoS-aanvallen als afleiding worden ingezet terwijl aanvallers op het netwerk inbreken.

TalkTalk zou inmiddels "alle noodzakelijk maatregelen" hebben getroffen om de website te beveiligen, maar details worden niet gegeven. Verder heeft de provider alle grote banken ingelicht, zodat ze verdachte activiteiten op de rekeningen van TalkTalk-klanten in de gaten kunnen houden. TalkTalk zou in Groot-Brittannië meer dan 4 miljoen abonnees hebben. De aandelen van de provider daalden bij het opengaan van de beurs met 11%, zo meldt de Britse krant City A.M.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.