image

Vooral senioren slachtoffer van telefoonscammers

zaterdag 24 oktober 2015, 07:03 door Redactie, 1 reacties

Vooral oudere internetgebruikers krijgen met telefoonscammers te maken die zich voordoen als medewerkers van Microsoft, maar slachtoffers in werkelijkheid oplichten. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) getuigde deze week voor een comité van de Amerikaanse Senaat.

In de eerste acht maanden van dit jaar ontving de FTC meer dan 18.000 klachten over telefoonscammers, voornamelijk van senioren. 76% van de mensen die klaagde was tenminste 50 jaar oud en 56% was boven de 60 jaar. Drie jaar geleden voerde de FTC een internationale operatie uit waarbij zes scams, voornamelijk in India, werden stilgelegd. Ook vorig jaar werd er actie tegen de scammers ondernomen, die volgens de Amerikaanse toezichthouder duizenden consumenten voor meer dan 100 miljoen dollar hebben opgelicht.

Om het probleem structureel aan te pakken werd er vorig jaar in India een internationale conferentie gehouden, om zo een langetermijnstrategie tegen deze en andere vormen van telefoonfraude uit India te ontwikkelen. Afgelopen maand was er een vervolgconferentie, maar de problematiek speelt nog altijd. Microsoft liet eerder al weten dat dit jaar 3,3 miljoen mensen door de telefonische oplichters zullen worden opgelicht.

Reacties (1)
25-10-2015, 08:42 door Anoniem
"Om het probleem structureel aan te pakken werd er vorig jaar in India een internationale conferentie gehouden, om zo een langetermijnstrategie tegen deze en andere vormen van telefoonfraude uit India te ontwikkelen. Afgelopen maand was er een vervolgconferentie, maar de problematiek speelt nog altijd."

Het lijkt me dat een zijkniptang effectiever is dan een conferentie!

Ik krijg overigens de laatste tijd regelmatig oproepen van 00442030510988 wat volgens zeggen ook deze scam is maar
dit is een Engels nummer. Dit zegt uiteraard niks over waar het echt vandaan komt. Tot nu toe niet meegemaakt dat ze
belden op een tijd dat ik er was, maar ze staan dan als gemist op mijn telefoon.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.