image

Leerlingen VS aangeklaagd wegens hacken schoolsysteem

zaterdag 24 oktober 2015, 07:56 door Redactie, 0 reacties

Drie leerlingen in de Verenigde Staten zijn aangeklaagd wegens het hacken van het systeem van hun school. De jongens zouden hun eigen cijfers hebben aangepast en het rooster van zo'n 300 leerlingen hebben veranderd. De arrestatie van het drietal volgde na maandenlang politie-onderzoek.

Uit het onderzoek, dat in juli begon, kwam naar voren dat de roosters waren gewijzigd, alsmede cijfers van twee leerlingen. De drie leerlingen ontkennen echter schuldig te zijn. De politie vermoedt dat één van de nu aangehouden leerlingen een hardwarematige keylogger op een computer had aangesloten waarmee toetsaanslagen werden opgeslagen. De scholier zou zo de wachtwoorden en gebruikersnamen van tientallen leraren en systeembeheerders hebben bemachtigd.

Tijdens een huiszoeking bij één van de leerlingen werd de keylogger gevonden, zo melden Newsday en NY Daily News. Op het apparaatje stonden de inloggegevens van het schoolpersoneel. De school laat in een verklaring op de eigen website weten dat de aanpassingen aan de cijfers en roosters, na te zijn ontdekt, meteen ongedaan zijn gemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.