image

Monitoren computergebruik moet malware voorkomen

maandag 26 oktober 2015, 09:57 door Redactie, 2 reacties

Een Israëlisch bedrijf heeft een oplossing tegen malware ontwikkeld waarbij het gebruiksgedrag van de computer wordt gemonitord. Via "gedragsbiometrie" moeten aanvallen door banking Trojans zoals Dyre en Dridex worden voorkomen. Deze malware kan zich in de browser nestelen en laat aanvallers vervolgen vanaf de besmette computer transacties via internetbankieren uitvoeren.

Volgens het Israëlische BioCatch maakt dit het lastig voor banken om frauduleuze transacties te detecteren, aangezien de computer en het IP-adres bekend zijn en er ook geen aanwijzingen voor geautomatiseerde scripts zijn. BioCatch zegt nu een technologie te hebben ontwikkeld die honderden parameters met betrekking tot gebruiksinteractie analyseert. Dit levert vervolgens een model op waarbij kan worden bepaald of het echt de gebruiker is die de computer bestuurt of dat het om malware gaat.

Reacties (2)
26-10-2015, 11:23 door Anoniem
Dit is toch niet nieuw, HP heeft hier bijvoorbeeld ook een product voor met User Based Analytics: http://www8.hp.com/us/en/hp-news/press-release.html?id=1964106#.Vi3-NH6rS_4
26-10-2015, 11:40 door Anoniem
Dus weer een zogenaamd goede redden om onze alles te verzamelen, op te slaan en te analyseren terwijl het voor malware niet heel erg moeilijk zal blijken om hier omheen te komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.