image

Barbie krijgt Oostenrijkse Big Brother Award

maandag 26 oktober 2015, 10:52 door Redactie, 1 reacties

Gisteren vonden in Oostenrijk de Big Brother Awards plaats, waarbij er een award naar Barbie ging. Ook de slimme meter, Facebook en de minister van Binnenlandse Zaken vielen in de prijzen. Barbie ontving de prijs in de categorie 'Communicatie en Marketing' vanwege het gebruik van stemherkenning, waarbij geluidsopnamen van kinderen naar derde partijen worden gestuurd.

In de categorie openbaar bestuur was het de slimme meter die de prijs kreeg, terwijl de Oostenrijkse minister Johanna Mikl-Leitner de award in de categorie politiek in ontvangst mocht nemen. Aanleiding is de verruiming van de bevoegdheden van de geheime diensten. Volgens de organisatie van de Big Brother Awards krijgt men in het geval van de minister bijna de indruk dat de rechtsstaat aan het instorten is. "In een adembenemend tempo worden politiebevoegdheden uitgebreid."

Facebook

In de categorie "wereldwijde datahonger" streden Facebook, Windows 10 en Lenovo om de prijs, maar uiteindelijk ging Facebook er met een award vandoor. Het is niet de eerste keer dat de sociale netwerksite tot de grootste privacyschender van Oostenrijk wordt gekroond, maar dit keer is het vanwege een patent waarbij de kredietwaardigheid van iemand aan de hand van zijn of haar Facebookvrienden wordt bepaald, zo meldt Futurezone.

Aanstaande woensdag 28 oktober vinden in Nederland de Big Brother Awards. Hier zijn geen categorieën, maar is er een expert- en publieksprijs. Experts hebben korpschef van de Nationale Politie, het Van der Valk-hotel in Hengelo en minister Plasterk genomineerd. Het publiek nomineerde eerder Achmea, Microsoft en Plasterk.

Reacties (1)
27-10-2015, 13:54 door Anoniem
maar dit keer is het vanwege een patent waarbij de kredietwaardigheid van iemand aan de hand van zijn of haar Facebookvrienden wordt bepaald

Ik ben benieuwd hoe ze dit bedacht hebben bij Facebook & vooral hoe dat dan werkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.