image

CBP versterkt samenwerking met andere privacywaakhonden

maandag 26 oktober 2015, 14:30 door Redactie, 2 reacties

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat bij grensoverschrijdende kwesties nauwer samenwerken met zeven wereldwijde privacywaakhonden. Hiervoor heeft het CBP een samenwerkingsovereenkomst met de toezichthouders uit de VS, Australië, Canada, Ierland, Nieuw Zeeland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk ondertekend.

De samenwerking heeft specifiek betrekking op het gebruik van het Global Privacy Enforcement Network (GPEN) Alert Systeem. Via dit systeem wisselen privacytoezichthouders wereldwijd informatie uit over toezichtszaken als er sprake is van grensoverschrijdende kwesties. Ook kan via het systeem informatie worden gedeeld over onderzoeken, maar bijvoorbeeld ook over signalen die voor andere toezichthouders relevant kunnen zijn.

Door informatie via het systeem uit te wisselen moet de internationale samenwerking op het gebied van privacytoezicht verder worden bevorderd. "Persoonsgegevens gaan steeds vaker en in grotere hoeveelheden de grens over", zegt Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens. "Bij deze internationalisering van data past een intense samenwerking tussen toezichthouders. Dit systeem zal daar een effectieve bijdrage aan leveren."

Reacties (2)
26-10-2015, 22:35 door karma4
Waakhonden kunnen echt bijten (Dobermans). Hoe zit dat met privacy waakhonden (chihuahua's)?
26-10-2015, 23:01 door Anoniem
Vergeet dit maar. De Privacy-instellingen van de landen: VS, Australië, Canada, Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk horen tot de 5 Eyes https://www.privacyinternational.org/node/51 en zullen net zulke tandeloze tijgers zijn, als het CPB zelf. Alleen van Ierland en Noorwegen valt iets te verwachten.
Leuke smoes voor snoepreisjes, betaald door de belastingbetaler natuurlijk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.