image

TU Delft meet cybercrime bij Nederlandse hosters

dinsdag 27 oktober 2015, 12:50 door Redactie, 1 reacties

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) heeft een methode ontwikkeld (pdf) om cybercrime bij Nederlandse hostingbedrijven in kaart te brengen, om zo de grootste "digitale vervuilers" te kunnen identificeren. Dat laat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vandaag weten.

Vorig jaar zijn de TU Delft, ACM, de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie een samenwerkingsproject gestart. Dit project, Nederland Schoon, richt zich op het verbeteren van het zelfreinigend vermogen van de Nederlandse hostingsector. Aan de hand van de metingen van de TU Delft hebben de ACM en Nationale Politie dit jaar gesprekken gevoerd met de beheerders van de sterkst vervuilde Nederlandse netwerken. Iets dat tot Kamervragen en antwoorden leidde.

Aan de hand van de gesprekken stelt de ACM dat de branche welwillend is om de "vervuiling van het Nederlandse internet" aan te pakken. Daarbij wordt er ook gewezen naar de initiatieven van brancheorganisaties DHPA en ISPConnect. Deze organisaties stellen middelen ter beschikking die hun leden in staat stellen om op een laagdrempelige manier de vervuiling in hun netwerken in kaart te brengen en aan te pakken. De metingen van de TU Delft lopen intussen door. In de komende maanden zal door de projectgroep worden bekeken hoe cybercrime zich bij Nederlandse hostingbedrijven heeft ontwikkeld.

Reacties (1)
29-10-2015, 09:59 door Anoniem
Aan de hand van de gesprekken stelt de ACM dat de branche welwillend is om de "vervuiling van het Nederlandse internet" aan te pakken. Daarbij wordt er ook gewezen naar de initiatieven van brancheorganisaties DHPA en ISPConnect.

Wil je een criminele hostinprovider blijven, dan sluit je je toch gewoon niet aan bij die organisaties.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.