image

EFF: omstreden CISA-wet lost internetproblemen niet op

woensdag 28 oktober 2015, 14:01 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de omstreden CISA-wetgeving (Cybersecurity Information Sharing Act) wat volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF laat zien dat beleidsmakers technologie en security niet goed begrijpen, aangezien het de huidige internetproblemen niet oplost.

CISA laat bedrijven zonder juridische procedures grote hoeveelheden persoonlijke gegevens van gebruikers met de overheid delen, voor zowel de bestrijding van cyberdreigingen als andere doelen. De uiteindelijke bepalingen van de wet zullen door een comité van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat worden opgesteld, maar volgens de EFF is de wet geen oplossing voor de echte problemen en incidenten die plaatsvinden en worden veroorzaakt door zaken als ongepatchte servers, het niet versleutelen van data of werknemers die kwaadaardige links of besmette bijlagen openen.

Ook vanuit de IT-sector, burgerrechtenbewegingen, academici en beveiligingsexperts was er kritiek op de wet. Bezorgde burgers verstuurden zelfs meer dan 1 miljoen faxen. Toch werd die met 74 stemmen voor en 21 tegen aangenomen. De EFF stelt dat dit laat zien dat veel beleidsmakers technologie en security niet goed begrijpen en ook niet luisteren naar mensen die hier wel verstand van hebben.

Reacties (2)
28-10-2015, 22:04 door Anoniem
De EFF stelt dat dit laat zien dat veel beleidsmakers technologie en security niet goed begrijpen en ook niet luisteren naar mensen die hier wel verstand van hebben.
Of ze begrijpen het wel degelijk maar door 'andere belangen' stemmen ze toch voor. Net als hier hebben ook de politici daar allemaal wel een of meerdere belangen in organisaties met belangen die haaks op het publieke belang staan. Dat heet corruptie in gewone mensen taal.
29-10-2015, 06:25 door Anoniem
Er is maar 1 doel: de burger zoveel mogelijk in de gaten houden. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan klopt opeens alles.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.