image

Seagate onthult 8TB harde schijf voor videosurveillance

donderdag 29 oktober 2015, 15:19 door Redactie, 2 reacties

Seagate heeft in China de eerste harde schijf van 8TB onthuld die speciaal voor videosurveillance is gemaakt. In totaal kunnen 64 beveiligingscamera's tegelijkertijd hun data naar de schijf sturen, die 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruikt kan worden, aldus StorageReview.

Volgens Tech Times zou Seagate hebben aangegeven dat eerdere harde schijven die het ontwikkelde niet in staat waren om met de vereisten voor het schrijven van data door videosurveillancesystemen om te gaan. De harde schijven liepen daardoor het risico om overhit te raken. De nu onthulde harde schijf van 8TB gebruikt minder stroom en beschikt over draaibare sensoren, die de gevolgen van de vibratie moeten tegengaan als de schijf in een systeem met meerdere schijven wordt gebruikt. De schijf gaat in de Verenigde Staten 385 dollar kosten. Een prijs in Nederland is nog niet bekend.

Reacties (2)
29-10-2015, 16:23 door Anoniem
gelukkig maar dat seagate zo'n ontzettend beroerde kwaliteit disks levert
voor je er erg in hebt is het alweer stuk of is er een probleem met de diskfirmware
allemaal aan de seagate
01-11-2015, 18:28 door Anoniem
Door Anoniem: gelukkig maar dat seagate zo'n ontzettend beroerde kwaliteit disks levert
voor je er erg in hebt is het alweer stuk of is er een probleem met de diskfirmware
allemaal aan de seagate

Dat is stemmingmakerij ;-) En het is puur toeval dat ik precies dezelfde ervaring heb met Seagate. Dat ik afgelopen weer 3 nieuwe 3 TB Seagate schijven wilde gebruiken, maar DOA waren is gewoon pech hebben. De 4de deed het immers wel. (Maar hoe lang?) Toch maar 4 TB WD gepakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.