image

Tweede tiener opgepakt wegens aanval op TalkTalk

vrijdag 30 oktober 2015, 14:02 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië is een tweede tiener opgepakt wegens de aanval op de Britse internetprovider TalkTalk, waardoor sommige klanten zich afvragen hoe goed de beveiliging eigenlijk was. Vorige week werd TalkTalk het doelwit van een aanval. Het is nog altijd onduidelijk of daarbij klantgegevens zijn gestolen.

Afgelopen woensdag kwam TalkTalk met een update over het onderzoek, maar de ISP stelt nog steeds dat er "mogelijk" gegevens zijn benaderd. Dinsdag maakte de Britse politie bekend dat er vanwege de aanval een 15-jarige jongen was aangehouden. Nu komt de Metropolitan Police met het nieuws dat er een 16-jarige jongen is opgepakt. Daarbij zijn twee huiszoekingen uitgevoerd.

Het nieuws dat twee tieners mogelijk voor de aanval verantwoordelijk zijn doet sommige klanten zich afvragen hoe goed de systemen van TalkTalk waren beveiligd. "Het klinkt alsof TalkTalk naar de euroshop is gegaan om hun beveiligingssystemen te halen", zo stelt een abonnee. Andere klanten vragen zich af of hun gegevens wel veilig bij de provider zijn als tieners de systemen weten aan te vallen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.