image

Pentagon wil meer cyberdiscipline op werkvloer

zondag 1 november 2015, 11:46 door Redactie, 2 reacties

Het Pentagon wil dat werknemers meer kennis van internetdreigingen hebben en heeft daarom een plan ontwikkeld dat voor meer 'cyberdiscipline' op de werkvloer moet zorgen. Dat heeft Terry Halvorsen laten weten, de Chief Information Officer (CIO) van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Volgen Halvorsen is het belangrijk dat als mensen online gaan ze dit met de juiste regels en kennis doen. Om die kennis te realiseren heeft het Pentagon een plan ontwikkeld. "Eerst kijken we naar de basis, zoals hogere onderwijsniveaus en meer tools voor veelvoorkomende aanvallen zoals spear phishing, het opzetten van nepsites, dat soort dingen." Bij de tweede stap wordt er vooral gekeken naar de geavanceerdere dreigingen en hoe die kunnen worden voorkomen. "Het is dezelfde combinatie van training, onderwijs en tools, maar ze zijn geavanceerder en je hebt meer onderwijs en training nodig." Ook gaat het volgens Halvorsen om het onderwijzen van de leidinggevenden en ervoor zorgen dat zij weten wat hun verantwoordelijkheden zijn en wat ze moeten weten.

Om de gewenste cyberdiscipline in kaart te brengen zal het Pentagon met een scorekaart gaan werken, die meet hoe leidinggevenden, eenheden en bevelhebbers het doen. "Iedereen wordt beoordeeld", aldus Halvorsen. Het nieuwe beleid heeft niet alleen gevolgen voor het leger, maar ook voor de leveranciers, zo meldt Federal News Radio. Verder zullen leidinggevenden ook verantwoordelijker voor IT-beveiligingsproblemen worden gehouden. Het gaat dan om maatregelen die zowel gebruikers als hun bevelhebber verantwoordelijk stellen als er basisregels voor 'cyberhygiëne' worden overtreden. Hoe dit erin de praktijk zal uitzien liet Halvorsen niet weten, maar volgens de CIO weten mensen in het leger wat de gevolgen zijn als ze zich niet aan de basisregels voor cyberhygiëne houden.

Reacties (2)
01-11-2015, 23:22 door Anoniem
Dit zou standaard overal al moeten gebeuren..
02-11-2015, 08:56 door Anoniem
Eerst CISA aannemen en dan alsnog met maatregelen komen die wél werken, heerlijk dat hersenspoelen en onderdrukken in Amerika.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.