image

Nederlandse clouddienst biedt 1TB gratis opslag

donderdag 29 oktober 2015, 17:48 door Redactie, 15 reacties

De Nederlandse hostingprovider TransIP is een cloudopslagdienst begonnen waarbij gebruikers gratis 1TB aan ruimte krijgen, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De dienst heet STACK en heeft volgens TransIP als voordeel dat de gegevens in Nederland worden opgeslagen en nergens anders.

"Bij STACK wordt al je data opgeslagen in datacentra in Nederland. Geen analyse van je bestanden, geen spiekende ogen tussen je foto’s, alleen jij kunt erbij", aldus de provider. Alle bestanden worden daarnaast met een 256-bit AES-sleutel versleuteld opgeslagen. De cloudopslagdienst is er voor zowel computers als tablets en smartphones en maakt het mogelijk om bestanden te bewaren, synchroniseren en delen. Internetgebruikers die geïnteresseerd zijn moeten een e-mailadres opgeven om voor een uitnodiging in aanmerking te komen.

Reacties (15)
29-10-2015, 18:11 door Anoniem
Al bieden ze 100 petabyte aan, maar ik zal er geen gebruik van maken. Je data in handen geven aan derden mag wel leuk klinken, maar met de ontwikkelingen van vandaag de dag vertrouw ik niemand meer. Niet dat ik zoveel gevoelige data te beschermen hebt, maar het gaat er mij om dat ik er geen veilig gevoel bij heb dat het bij een wildvreemde gestald is.

En wie (en wat) is TransIP nu eigenlijk? En die zogenaamde "garanties"... zijn die wel écht en gemeend? En dat je gegevens op Nederlandse dataservers staan zegt mij ook niet zoveel, en het stelt me al helemáál niet gerust. De Nederlandse autoriteiten gaan bij de eerste de beste verzoek (lees: bevel) van de Amerikanen meteen rechtop zitten en pootjes geven.

Nee, ik koop wel een een 1TB schijf voor een paar tientjes. Ben ik daarmee 100% gegarandeerd voor wat betreft je privacy? Wellicht niet, maar het geeft me een geruststellender gevoel dan je data aan iemand anders geven. Versleuteld of niet...
29-10-2015, 18:29 door Anoniem
Zieke bende. Als je een e-mailadres invoert en "inschrijven" klikt, krijg je de mededeling dat je een ongeldig e-mailadres hebt ingevuld. Weinig vertrouwenwekkend.
29-10-2015, 19:23 door Anoniem
De aivd kan er vast niet bij nee.. valse reclame dit.
29-10-2015, 19:29 door Anoniem
Gratis...
29-10-2015, 20:36 door Anoniem
Door Anoniem: Zieke bende. Als je een e-mailadres invoert en "inschrijven" klikt, krijg je de mededeling dat je een ongeldig e-mailadres hebt ingevuld. Weinig vertrouwenwekkend.

Ben je al een bestaande klant van TransIP? Zo niet, lees dan eerst het volledige verhaal...
29-10-2015, 21:15 door Anoniem
Ach, voor een foto cloud best bruikbaar.
29-10-2015, 21:55 door Anoniem
en vervolgens gaat je data over backbone van een netwerkboer die US based is.
29-10-2015, 22:04 door MeowSec
Er zit een fout op de site ze hebben 2 invul boxen 1tje is hidden en die word verstuurd maar niet ingevuld daarom geeft hij een error. met dev tools kan je die box unhidden dan kan je je wel inschrijven.

ik heb mijn eigen "cloud" een vpn naar huis en via die vpn upload ik spul/fotos naar mijn nas.
30-10-2015, 07:31 door Anoniem
Door MeowSec:
ik heb mijn eigen "cloud" een vpn naar huis en via die vpn upload ik spul/fotos naar mijn nas.

Zo doe ik het ook maar een offsite backup van al je foto's kan toch wel handig zijn op deze manier, zeker als je ze veilig met iemand wilt delen. Ik ga het toch maar eens proberen, even de uitnodiging afwachten.
30-10-2015, 10:28 door Briolet
Door Anoniem: Ben je al een bestaande klant van TransIP? Zo niet, lees dan eerst het volledige verhaal...

Als je eerst klant moet worden, is het niet gratis, maar betaal je de opslag via de rekening op andere diensten.
30-10-2015, 11:33 door Anoniem
Niks is gratis in het leven, al helemaal niet 1 TB.
Let wel! er zijn geen garanties op je data, dus geen backup.
Mooi verhaal: zet je je foto's van de afgelopen jaren er op en dan 'crashed' 1 van de servers waar toevallig je foto's op staan.
Geen garantie, niks...
30-10-2015, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Zo doe ik het ook maar een offsite backup van al je foto's kan toch wel handig zijn op deze manier, zeker als je ze veilig met iemand wilt delen. Ik ga het toch maar eens proberen, even de uitnodiging afwachten.
Reken voor je aan zoiets begint eens uit hoe lang het duurt om een terabyte over je internetverbinding te pompen. Op mijn ADSL-verbinding haal ik 19 dagen downloadtijd en 109 dagen uploadtijd voor die hoeveelheid data op basis van de snelheden die speedtest.nl meldt.

Dat is niet wat ik werkbaar zou noemen voor backups. De gemiddelde bandbreedte die ik haal door af en toe een externe harde schijf mee te nemen naar een ander adres is dramatisch veel hoger.

Als je al aan de glasvezel bent wordt het wellicht een ander verhaal, maar ook dan zou ik dat rekensommetje willen maken voor ik eraan begon.
30-10-2015, 16:36 door Anoniem
Leuk zo'n Cloud met 1 Terabyte gratis opslag, maar eerder voor consumenten dan voor het bedrijfsleven. Ik krijg het idee dat het sterk gebaseerd is op OwnCloud, dat volgens reacties op Tweakers te wensen overlaat. Wij gebruiken op werk http://www.vBoxxCloud.nl. Ook een Nederlands bedrijf met alle datacentra in Nederland, maar dan voor bedrijven.
02-11-2015, 09:42 door beaukey
Door Anoniem: Leuk zo'n Cloud met 1 Terabyte gratis opslag, maar eerder voor consumenten dan voor het bedrijfsleven. Ik krijg het idee dat het sterk gebaseerd is op OwnCloud, dat volgens reacties op Tweakers te wensen overlaat. Wij gebruiken op werk http://www.vBoxxCloud.nl. Ook een Nederlands bedrijf met alle datacentra in Nederland, maar dan voor bedrijven.

Yup, "Stack" is een ownCloud fork. Ik ben benieuwd hoe lang deze dienst het uithoudt. Wat is de business case???

KPN heeft het een paar keer geprobeerd met een Connected TLM en Backup Online backup diensten maar die hebben
jammerlijk gefaald.

https://www.security.nl/posting/444697/KPN+vervangt+eigen+clouddienst+door+Microsoft+OneDrive?channel=rss
10-03-2016, 20:45 door Anoniem
Volgens mij is dit een mooie PR stunt van TransIP, ik zit al anderhalve maand te wachten op een een invite om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van de gratis dienst. Ik weet het niet, het lijkt er op dat TransIP er helemaal niet klaar voor is. Ik heb de supportafdeling gemaild en ik krijg een antwoord waar je helaas niks mee kunt. Je kent dat wel, de brug is open, de bal is leeg, de band is lek. Nee ik geloof niet meer in sprookjes van TransIP. Ik denk dat ik maar eens de media ga opzoeken en deze club maar eens in het licht laat zetten. Wel beloven maar uiteindelijk niets doen, geen toegang tot 1 TB gratis cloud opslag. Ik zou zeggen TransIP maak nou eens je belofte waar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.