image

Versleutelde chat-app TextSecure vervangen door Signal

dinsdag 3 november 2015, 15:17 door Redactie, 0 reacties

TextSecure en RedPhone, twee populaire apps voor Android om versleuteld mee te chatten en te bellen, zullen door één 'nieuwe' app worden vervangen, zo heeft ontwikkelaar Open Whisper Systems aangekondigd. De nieuwe app wordt Signal genoemd, die vorig jaar al voor iOS verscheen.

Door de twee losse apps in één Android-app te bundelen kunnen gebruikers direct versleuteld bellen en chatten. Signal was al compatibel met TextSecure, maar gaat de laatstgenoemde nu volledig vervangen. De komende dagen zullen gebruikers van TextSecure een normale update ontvangen die de nieuwe naam toevoegt, alsmede de mogelijkheid om privégesprekken met andere Signal-gebruikers op te zetten.

Gebruikers van RedPhone zullen de vraag krijgen of ze Signal willen installeren. Wie Signal al heeft geïnstalleerd kan RedPhone verwijderen, aangezien het niet langer als losse app wordt onderhouden. Open Whisper Systems benadrukt dat Signal gebruikers echte privacy geeft en zij niet met gebruikers kunnen meeluisteren. "Alles in Signal is altijd end-to-end versleuteld en zorgvuldig in elkaar gezet om je communicatie te beschermen." Daarnaast is de code van de software vrij en open source.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.