image

BlackBerry komt met maandelijkse Android-updates

donderdag 5 november 2015, 13:32 door Redactie, 1 reacties

Smartphonefabrikant BlackBerry zal in navolging van onder andere Google en Samsung ook maandelijks Android-updates gaan uitrollen, zo heeft het laten weten. In het geval van zeer ernstige Android-lekken zal er van de patchcyclus worden afgewezen en de update meteen worden verspreid.

BlackBerry ontvangt, net als andere fabrikanten, elke maand een lijst van Google met recent ontdekte beveiligingslekken in het Android-platform. Een maand later maakt Google deze kwetsbaarheden bekend. Volgens David Kleidermacher van BlackBerry is het daarom belangrijk dat de updates hiervoor al zijn gepatcht. De smartphonefabrikant zal daarom maandelijks updates gaan uitrollen. De updates zijn vooralsnog alleen voor de BlackBerry Priv, de privacytelefoon van het bedrijf.

In het geval van zeer ernstige kwetsbaarheden, bijvoorbeeld die op afstand zijn te misbruiken, kan BlackBerry eerder ingrijpen. Afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid, de complexiteit van de update en tijdstip in verhouding tot de maandelijkse patchcyclus, zal BlackBerry een 'hotfix' uitrollen. In dat geval wordt de update voor het probleem direct onder gebruikers uitgerold. Voor het uitrollen van de hotfixes werkt BlackBerry samen met partners, maar indien noodzakelijk kan de smartphonefabrikant ervoor kiezen om de update direct zonder tussenkomst van derde partijen te verspreiden.

Reacties (1)
06-11-2015, 09:31 door Anoniem
Goede zet van BlackBerry. Die BlackBerry/Android telefoons lijken mij toch wel erg interessant. Ik hoop dat BlackBerry de draad weer kan oppakken, dan wil ik zeker zo'n toestel hebben. Tot nu toe altijd Android vermeden omdat het een security- en privacydisaster is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.