image

Ransomware geeft slachtoffers deadline van 24 uur

maandag 9 november 2015, 11:49 door Redactie, 3 reacties

Ransomware gebruikt verschillende manieren om slachtoffers tot betalen te dwingen, maar een nieuwe variant hanteert een deadline van 24 uur, anders zullen slachtoffers al hun bestanden verliezen. De DecryptorMax-ransomware versleutelt net als andere ransomware allerlei bestanden op de computer.

Vervolgens verschijnt er een waarschuwing dat er moet worden betaald. In tegenstelling tot andere ransomware, zoals CryptoWall dat het losgeldbedrag na een bepaalde tijd verdubbelt, geeft DecryptorMax slachtoffers 24 uur de tijd, anders zal de decryptiesleutel worden verwijderd en zullen de versleutelde bestanden nooit meer kunnen worden ontsleuteld. Volgens Botfrei, een Duits initiatief van telecomaanbieders en anti-virusbedrijven, probeert de ransomware middels de deadline slachtoffers te intimideren. Toch krijgen die het advies niet te betalen. Er zou namelijk geen bewijs zijn dat betalende slachtoffers hun bestanden terugkrijgen.

Reacties (3)
09-11-2015, 13:50 door Anoniem
Zou mij niet verassen als de makers van ransomware niet een paar aandeeltjes in 'backup' oplossingen bedrijfjes hebben.

En mijn aluminiumfolie is ook op.
09-11-2015, 21:17 door MazeMouse
Door Anoniem: Zou mij niet verassen als de makers van ransomware niet een paar aandeeltjes in 'backup' oplossingen bedrijfjes hebben.

En mijn aluminiumfolie is ook op.
Van twee walletjes tegelijk snoepen. Waarom ook niet.
09-11-2015, 22:52 door Anoniem
regelmatig backup maken op losse schijf, niets aan de hand
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.