image

Adware schakelt updates voor Chrome en Firefox uit

donderdag 12 november 2015, 12:12 door Redactie, 3 reacties

Adware beperkt zich niet alleen meer tot het tonen van advertenties, een agressieve adware-variant brengt namelijk ook de systemen van gebruikers in gevaar, zo waarschuwen onderzoekers. Waar de meeste adware zich alleen in de browser nestelt, schakelt de DynamicPricer-adware eerst de automatische updates voor Chrome en Firefox uit en installeert dan een oude versie van Chrome.

In deze oude Chrome-versie, die van februari 2014 dateert, toont de adware allerlei advertenties, zo meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. De adware wordt geïnstalleerd via zogeheten softwarebundels, die naast een gewenst programma ook allerlei aanvullende software installeren. Onlangs waarschuwden onderzoekers ook voor adware die al geïnstalleerde browsers op de computer probeert te vervangen.

Reacties (3)
12-11-2015, 12:16 door Anoniem
Windows-Adware schakelt updates voor Chrome en Firefox uit
12-11-2015, 12:21 door Reinder
Je moet toch bewondering hebben voor de creativiteit waarmee de makers van dergelijke adware te werk gaan. Het zo jammer dat ze hun creativiteit gebruiken voor dit soort doeleinden.
13-11-2015, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem: Windows-Adware schakelt updates voor Chrome en Firefox uit
Windows heeft 89+% marketshare van alle operating systems, Windows is dus de default en Linux/Android/MacOS de uitzonderingen, hierdoor wordt vaak het OS niet vermeld behalve als het om een van de OS-sen met kleine marketshare gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.