image

Gehackte provider TalkTalk geeft klanten cadeautje

zaterdag 14 november 2015, 08:12 door Redactie, 3 reacties

De gehackte Britse internetprovider TalkTalk waar recentelijk de gegevens van ruim 156.000 klanten werden gestolen heeft vanwege het incident alle klanten een cadeautje toegezegd. Kort na het incident was er een piek in het aantal mensen dat hun abonnement opzegde, maar dit zou weer zijn afgenomen.

Inmiddels denkt de provider dat de schade van het incident tussen de 42 miljoen en 49 miljoen euro zal uitkomen. Wat de impact op het aantal abonnees is, is nog onduidelijk. Wel is TalkTalk een actie voor klanten gestart, die vanaf 1 december uit een gratis upgrade kunnen kiezen. Het gaat dan om tv-content, een mobiele sim, onbeperkt bellen naar landlijnen en mobiel en een breedband 'gezondheidscheck'. Hoe de aanvallers toegang tot de klantgegevens wisten te krijgen is nog altijd niet bekendgemaakt. Vanwege de aanval zijn vier mensen opgepakt, waarvan drie tieners.

Reacties (3)
15-11-2015, 04:41 door Anoniem
"Sorry dat we uw creditcard gegevens in plain text hebben bewaard, hier krijgt u een snoepje." "Nu niet boos gaan zijn wanneer je gegevens op een zwarte markt zijn beland, m'kay?"

En ondertussen in de rechtbank "TalkTalk persoon: die tieners moeten worden opgehangen voor het blootleggen van onze nalatigheid waar we eigenlijk een zware boete voor moeten krijgen.". Gelukkig is justitie in GB voornamelijk geïnteresseerd in kwaadwillende burgers, en met name tieners, dan het aanpakken van fraude *kuch* Banking Capital of the World *kuch* *hoest* *zucht*.
16-11-2015, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Spijker op de kop. We kunnen met z'n allen niet wachten op TTIPP, dan hebben die personen ook nog eens bij-wet gelijk...
03-02-2016, 14:24 door Anoniem
Gerustellende gedachte: bij talk talk gaven ze vorig jaar aan dat hun beveiliging met kop en schouders boven de concurrenten uitstak

http://www.theguardian.com/business/2015/oct/25/talktalk-boss-says-cybersecurity-head-and-shoulders-above-competitors
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.