image

FBI waarschuwt ambtenaren voor aanvallen door hacktivisten

maandag 23 november 2015, 10:36 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft een waarschuwing afgegeven waarin het politieagenten en anders overheidspersoneel waarschuwt voor cyberaanvallen door hacktivisten. Naast aanvallen waarbij er informatie over agenten en ambtenaren wordt verzameld en gepubliceerd, zijn er ook aanvallen waargenomen waarbij wordt geprobeerd de e-mailaccounts van agenten en functionarissen te hacken.

Onlangs werd er nog een oud privémailaccount van de CIA-directeur gekraakt. Volgens de FBI kan het gebruik van social media de kans om te worden aangevallen vergroten. De aanvallen zijn daarbij niet direct tegen de persoon gericht, maar worden uitgevoerd via bijvoorbeeld de internetprovider of e-mailaanbieder. Zo gebruiken de aanvallers social engineering om gegevens van deze partijen te ontfutselen, waarmee ze uiteindelijk toegang tot de e-mailaccounts krijgen.

Maatregelen

Om dergelijke aanvallen te beperken adviseert de FBI het gebruik van twee-factor authenticatie, het inschakelen van privacyinstellingen, het beperken van de social media 'footprint', geen informatie over werk of functie online te plaatsen, voorzichtig te zijn met online reacties, geheime vragen en antwoorden niet zomaar te beantwoorden, regelmatig wachtwoorden te veranderen die tevens langer dan 15 karakters moeten zijn en ook gezinsleden te adviseren om hun accounts goed te beveiligen. Ook geeft de FBI het advies aan overheidspersoneel om regelmatig te kijken welke informatie over henzelf online is te vinden.

Reacties (1)
23-11-2015, 10:39 door vertelheteens
Dus dan ook geen linkedin meer, daar staat veel werk info
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.