image

Onderzoek: internetbankieren vooral via thuisnetwerk

maandag 30 november 2015, 14:22 door Redactie, 2 reacties

Consumenten die internetbankieren doen dit vooral via hun eigen thuisnetwerk en zelden via openbare wifi-netwerken. Dat blijkt uit onderzoek van het Slowaakse anti-virusbedrijf ESET onder 1.000 mensen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Rusland.

Op de vraag via welke internetverbinding consumenten vooral internetbankieren zegt zo'n 80% van de Amerikanen, Britten en Duitsers dat ze hun thuisnetwerk gebruiken. Alleen in Rusland ligt dit met 57% een stuk lager. Russen blijken ook hun mobiele dataverbinding (27%) veel te gebruiken. Dit ligt in de andere drie landen met een percentage van zo'n 6% weer een stuk lager. Openbare wifi is niet zo populair om te internetbankieren. Gemiddeld wordt dit door een kleine 6% van de ondervraagde consumenten als meestgebruikte verbinding gebruikt.

Voor het onderzoek werd ook gevraagd via welke apparatuur consumenten voornamelijk internetbankieren. Dan is dit vooral de eigen computer en laptop. Toch zegt bijna 20% van de Amerikanen hiervoor de werkcomputer of laptop te gebruiken. In Duitsland wordt dit met een kleine 8% veel minder gedaan. Duitsers maken met een kleine 6% ook zelden gebruik van het bedrijfsnetwerk om te internetbankieren. In de Verenigde Staten is dit bijna 10%.

Reacties (2)
30-11-2015, 14:59 door potshot
water is nat sherlock..
01-12-2015, 09:41 door Anoniem
Vrij vertaald: gemiddelde consument is waakzamer voor veiligheid en privacy dan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.