image

China zou OPM-hackers hebben gearresteerd

donderdag 3 december 2015, 12:28 door Redactie, 0 reacties

De Chinese autoriteiten zouden verschillende hackers hebben gearresteerd die bij de inbraken van het Office of Personnel Management (OPM) betrokken waren, zo meldt de Washington Post. Bij de in totaal twee inbraken werden de gegevens van 25,7 miljoen Amerikanen gestolen.

Het ging onder andere om zeer gevoelige gegevens die ambtenaren op de screeningsformulieren moesten invullen, zoals psychische problemen, drugs- en alcoholgebruik, aanhoudingen door politie, faillissementen en gebruikersnamen, wachtwoorden en 5,6 miljoen vingerafdrukken. De arrestaties vonden plaats kort voor het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan de Verenigde Staten, afgelopen september.

Amerikaanse functionarissen zeggen dat de arrestaties zijn uitgevoerd om de spanning met Washington te verminderen. Wie de aangehouden hackers zijn en of ze banden met de Chinese overheid hebben is onbekend. Volgens Amerikaanse functionarissen is het lastig om vast te stellen of de nu aangehouden personen ook daadwerkelijk bij de OPM-hack betrokken waren. Tijdens het bezoek spraken Xi en Obama af dat ze zich niet met economische cyberspionage zullen bezighouden of dit zullen steunen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.