image

D66 wil extra investeren in cybercapaciteiten landmacht

donderdag 3 december 2015, 13:30 door Redactie, 1 reacties

D66 wil dat er extra geld naar de cybercapaciteiten van de landmacht gaat, omdat dit noodzakelijk voor de toekomst is. Dat liet D66-Kamerlid Wassila Hachchi tijdens het debat over de begroting van Defensie weten (pdf). Volgens Hachchi moet Nederland inzetten op het voorkomen van conflicten.

"Daarvoor zijn goede inlichtingen en cybercapaciteiten essentieel. Extra investeringen in cyber zijn dus noodzakelijk voor de toekomst", zo liet ze weten. Het D66-Kamerlid merkte op dat de Nederlandse krijgsmacht onder andere cyber kan gebruiken om zich te onderscheiden en specialiseren. "Op het gebied van cyber ligt er een uitgelezen kans voor de landmacht. Ik heb mijn pleidooi dat er extra geld naar cyber toe moet, niet voor niets herhaald. Op dat gebied ligt er een kans voor onze landmacht op nationaal niveau. Dat betekent dat je moet investeren in cyber."

Reacties (1)
03-12-2015, 14:34 door Anoniem
Overleg eerst eens binnen de NAVO wat de andere partners aan doen zijn en wat hun ervaringen zijn... En dan met mensen van de inhoud natuurlijk!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.