image

Data 657.000 klanten Britse pubketen Wetherspoon gestolen

vrijdag 4 december 2015, 11:48 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 04-12-2015, 13:23

Bij een inbraak op een oude website van de populaire Britse pubketen JD Wetherspoon zijn de gegevens van zo'n 657.000 klanten gestolen, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het gaat om namen, geboortedata, e-mailadressen en mobiele telefoonnummers.

Van 100 klanten die voor augustus 2014 online vouchers kochten zijn ook de creditcardgegevens buitgemaakt. Het gaat dan om de laatste vier cijfers van het kaartnummer. Namen en verloopdata zouden echter niet zijn gestolen. Verder zijn ook gegevens van werknemers bij de inbraak gecompromitteerd geraakt. Volgens de pubketen, die meer dan 1.000 vestigingen heeft, wist de aanvaller op een oude website in te breken, die inmiddels volledig is vervangen.

De inbraak vond plaats tussen 15 en 17 juni van dit jaar. Wetherspoon zou klanten nu pas hebben gewaarschuwd omdat de gegevens door een derde partij werden beheerd die de website eerst hostte en de inbraak pas op 1 december werd opgemerkt. De huidige website wordt door een andere 'digitale partner' beheerd en staat volledig los van de oude gehackte website. De pubketen gaat alle klanten via e-mail informeren en heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om een forensisch onderzoek uit te laten voeren, zo is via een verklaring bekendgemaakt.

"Helaas wordt hacking steeds geraffineerder en komt het steeds vaker voor. We zullen daarom onze inzet en investeringen in security vergroten en al het mogelijke doen om herhaling te voorkomen", aldus directeur John Hutson. Hoe de aanvaller toegang tot de gegevens wist te krijgen is niet bekendgemaakt, waardoor het onduidelijk blijft of er sprake van een geraffineerde aanval is geweest.

Reacties (1)
04-12-2015, 13:20 door Anoniem
"?Het gaat om namen, geboortedata, e-mailadressen en mobiele telefoonnummers."

Dit zijn 4 soorten gegevens waar een café niets mee te maken heeft. Betaal je biertje voortaan gewoon weer contant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.