image

IT-directeur Amerikaans bedrijf hackte server concurrent

vrijdag 4 december 2015, 12:23 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse aanbieder van linnengoed heeft voor de rechter bekend dat de IT-directeur alsmede verschillende andere werknemers de server van een concurrent hebben gehackt. Tussen september 2009 en april 2010 logde General Linen Services zonder toestemming in op de computer van een concurrent voor financieel gewin en commercieel voordeel, zo meldt de FBI.

De IT-directeur van het textielbedrijf wist op de server van de concurrent in te loggen. Vervolgens deelde hij de inloggegevens met andere werknemers van het bedrijf, die vervolgens herhaaldelijk op de server inlogden en daar meer dan 1100 facturen van de concurrent wisten te downloaden. Deze facturen werden vervolgens voor het benaderen van klanten van de concurrent gebruikt. Uit onderzoek van de FBI bleek dat personeel van General Linen Services 157 keer op de server inlogde, wat voornamelijk vanuit het hoofdkantoor werd gedaan.

Volgens de officier van justitie laat deze zaak zien dat het Amerikaanse Openbaar Ministerie niet alleen zaken van Fortune 500-bedrijven onderzoekt. "Alle bedrijven hebben recht op het veilig gebruik van hun computers en het internet, en wanneer er mogelijk sprake van hacking is zal er onderzoek en vervolging plaatsvinden", aldus officier van justitie Donald Feith. De verantwoordelijke werknemers van het textielbedrijf hangen een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar en een boete van 500.000 dollar boven het hoofd. Ook moet het bedrijf de gehackte concurrent mogelijk een schadevergoeding betalen. De rechter wijst volgend jaar maart vonnis.

Reacties (1)
04-12-2015, 22:30 door Anoniem
Ik kan me niet voorstellen dat het hier om een geavanceerde hack gaat. Eerder een geval 'ex medewerker speelt accountgegevens door aan nieuwe werkgever' wanneer je leest dat men vanaf het hoofdkantoor inlogt op de server EN de account door meerdere medewerkers wordt gebruikt.

En hoe kan een IT directeur in godsnaam niet weten dat er een footprint achter blijft wanneer er geen enkele moeite wordt gedaan om de identiteit te verbergen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.