image

Advertenties op Daily Motion verspreiden weer malware

dinsdag 8 december 2015, 10:03 door Redactie, 0 reacties

Advertenties op de zeer populaire videosite Daily Motion verspreiden weer malware, zo waarschuwt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. De website staat volgens Alexa op de 98ste plek van meest bezochte websites op internet en ontvangt elke maand 128 miljoen unieke bezoekers.

De nu ontdekte malafide advertenties sturen bezoekers ongemerkt door naar een website met de Angler-exploitkit. Deze exploitkit maakt gebruik van een beveiligingslek in Flash Player dat in oktober door Adobe werd gepatcht. Indien gebruikers de update niet hebben geïnstalleerd kunnen ze met de Bedep Trojan besmet raken. Deze Trojan voegt de computer toe aan een botnet en kan de computer voor advertentiefraude gebruiken.

Gebruikers van wie de software up-to-date is lopen bij deze aanval geen risico. Aangezien de besmette advertenties op een videosite worden getoond, is de kans groot dat gebruikers Adobe Flash Player hebben geïnstalleerd. Het is niet de eerste keer dat er besmette advertenties op Daily Motion verschijnen. In februari was dit ook al het geval.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.